Danone відреагувала на «націоналізацію» своїх російських активів

Компанія Danone планує вжити заходів у відповідь на «націоналізацію» своїх російських активів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Компанія має намір вжити заходів для захисту своїх прав як акціонера і «безперервності бізнес-операцій в інтересах всіх зацікавлених сторін, особливо співробітників». Наразі Danone розслідує ситуацію. 

«Компанія Danone прийняла до відома рішення російської влади про передачу Danone росія під тимчасове зовнішнє управління російської влади», — йдеться у повідомленні компанії.

Раніше стало відомо, що президент росії володимир путін, ініціював «націоналізацію» російських активів Danone, підписавши відповідний указ.

Читайте також: Danone перейменує свої бренди в росії, щоб відновити інвестиції

Зазначимо, що 2 березня 2022 р. Danone зробила офіційну заяву, що не має наміру йти з російського ринку. Danone зазначила, що ключовим пріоритетом компанії на рф є співробітники, їхня безпека та підтримка безперебійної роботи бізнесу. Пізніше компанія опублікувала заяву на підтримку українського народу та усіх, «хто страждає від звірств війни». 

7 березня в компанії Danone повідомили про те, інвестиції у російське представництво будуть призупинені. 

У жовтні 2022 р. компанія повідомила про рішення передати контроль над своїм молочним бізнесом у росії. 

Нагадаємо, у лютому Danone запропонувала потенційним інвесторам контроль над частиною активів у росії з умовою зворотного викупу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus