Звичайна експортна операція вимагатиме від експортера зерна відслідковувати мінімальні ціни щонайменше тричі — юрист

Звичайна експортна операція з зерном вимагатиме від експортера відслідковування мінімально допустимих експортних цін щонайменше тричі, повідомив радник, адвокат Arzinger, юридичний консультант зерноторговельних компаній Микита Ларіонов.

 Зокрема відслідковувати мінімальні ціни потрібно буде:

  1. станом на дату реєстрації податкової накладної; 
  2. станом на дату оформлення ПМД; 
  3. станом на дату перетину товаром митного кордону України.  

Додатково, передбачаються спеціальні правила для форвардних контрактів. 

Так, базою оподаткування ПДВ для експортних операцій на підставі форвардного контракту є договірна (контрактна) вартість товарів, але не менше, ніж мінімально допустимі експортні ціни станом на 0 годин дня підписання форвардного контракту (при цьому в податковій накладній необхідно буде робити відмітку про форвардний контракт). 

Якщо ж на дату підписання форвардного контракту мінімально допустимі експортні ціни не були встановлені, база оподаткування визначається за загальним правилом. Тобто до уваги братимуться мінімально допустимі експортні ціни станом на 0 годин дня реєстрації податкової накладної.

Для цілей визначення фактурної вартості товарів, які експортуються на підставі форвардного контракту також застосовуватимуться мінімально допустимі експортні ціни станом на дату підписання форвардного контракту, а в разі відсутності таких — станом на дату подання ПМД та на дату перетину товаром митного кордону України.

Читайте також: УЗА: Впровадження мінімальних експортних цін фактично знищить систему форвардних контрактів

Виконано за допомогоюDisqus