Надзвичайна ситуація в Дніпропетровській області: 40-45 °С загрожують стресом 15% посівів соняшнику в Україні — ASAP Agri

Український гідрометцентр оприлюднив попередження про червоний рівень небезпеки, що очікується в Дніпропетровській області 15 липня та 16 липня 2024 р., коли температура повітря становитиме 40-45 °С, повідомляють аналітики ASAP Agri. За оцінками агентства, близько 15% виробництва українського соняшнику та 5% кукурудзи зосереджено в Дніпропетровській області.

Місцеві аграрії повідомили, що 50% посівів соняшнику на Дніпропетровщині знаходяться у фазі цвітіння і 50% у фазі наповнення, в той час як кукурудза переважно у фазі наповнення качанів.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«ASAP Agri наразі оцінює врожай 2023/24 на рівні 14,3 млн т. Беручи до уваги спекотну погоду цього літа, очевидно, що в 2024/25 МР досягти такого показника буде неможливо», — коментують аналітики.

Крім того, додають вони, World Ag Weather відзначає зони підвищеної небезпеки у Вінницькій, Чернігівській областях та на сході України, а також на півдні рф.

Виконано за допомогоюDisqus