За чотири місяці кількасот фермерів скористалися новим фінансовим продуктом від Activitis

За чотири місяці роботи сервіс швидкої розстрочки WEAGRO від компанії Activitis отримав 366 заявок від фермерських господарств із середнім банком землі 871 га. Лідерами за кількістю заявок стали Одеська, Дніпропетровська, Миколаївська, Київська та Полтавська області. З цих областей надійшло понад 50% від усіх запитів.

Про це пише Forbes з посиланням на Віктора Вільчинського, директора з розвитку бізнесу в Activitis.

«Ми помітили, що фермерські господарства до 500 га випадають з ринку фінансових послуг і кредитування. Для банків співпраця з такими клієнтами витратна і за часом, і за коштами. До того ж такі фермери часто не можуть купити добрива і насіння напряму у виробника, а змушені брати задорого. Ми, як фінансова компанія, знайшли рішення для полегшення діяльності цілому сегменту аграріїв, створивши сервіс WEAGRO, як ще один альтернативний інструмент на додачу до традиційних банківських і товарних кредитів», повідомив директор з розвитку бізнесу в Activitis Віктор Вільчинський.

Читайте також: Платформа WEAGRO дає змогу агровиробникам укладати угоду розстрочки без переплат, — Павло Матіяш

За умовами сервісу WEAGRO, аграрії можуть оплатити товар частинами або наприкінці терміну розстрочки. Рішення про надання агророзстрочки ухвалюється за 30 хвилин, а оплата за договором відбувається протягом двох годин.

«Завдання Activitis створювати екосистему, що дозволяє агробізнесу швидко та прозоро купувати обладнання, насіння, добрива і послуги без застави, паперової метушні й затримок. Уже маємо понад 20 партнерів на платформі, які пропонують своїм клієнтам послугу агророзстрочки», зазначив генеральний директор Activitis Павло Матіяш.

Ексклюзивний проєкт Activitis, розроблений за підтримки Програми USAID АГРО, це агророзстрочка для агробізнесу WEAGRO. Його офіційний старт відбувся 13 березня 2024 року. Мета WEAGRO надавати фермерам змогу швидко, в онлайн-режимі, оформлювати угоди на купівлю товарів з відтермінуванням оплати.

Віолетта Громова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus