HarvEast запустив 5 дощувальних машин Варіант Агро Буд на Київщині

CEO HarvEast Дмитро Скорняков і власник «Варіант Агро Буд» Данііл Шуфані
CEO HarvEast Дмитро Скорняков і власник «Варіант Агро Буд» Данііл Шуфані, 19 липня 2024 р.
Джерело фото: HarvEast

Генеральний директор агрохолдинга HarvEast Дмитро Скорняков разом із власником компанії-виробника обладнання для зрошення «Варіант Агро Буд» Даніілом Шуфані запустив в роботу 5 дощувальних машин в Київській області 19 липня.

Нове обладнання українського бренду забезпечить поливом 300 га насіннєвих посівів соняшника. Всього під поливом у HarvEast тепер буде 800 га. На сьогодні всі ділянки агрохолдинга, де працюють дощувальні машини, розташовані на Київщині. Однак, більше 1 500 га під зрошенням HarvEast мав також в Донецькій області. В лютому 2022 р., на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, агровиробник втратив контроль над цими землями, які, наразі, знаходяться на тимчасово окупованій території.

Для організації поливу нових насіннєвих посівів на Київщині цього року HarvEast обрав 5 широкозахватних дощувальних машин кругового типу українського партнера «Варіант Агро Буд». До цього компанія закуповувала обладнання іноземних виробників.

«Вже не перший рік ми системно розвиваємо напрямок вирощування насіння як один із стратегічно важливих для нашої компанії. В поточних погодних умовах, особливо, враховуючи безпрецедентну спеку, від якої потерпають українські аграрії цього літа, в нашій країні важко вирощувати якісне насіння без зрошення. Саме тому наша команда кожного року розширює ділянки під поливом і планує в найближчі роки розвивати цей проєкт. Вдячні нашому партнеру — постачальнику дощувальних машин «Варіант Агро Буд» за якісне обладнання та комфортні умови співпраці», — заявив Дмитро Скорняков.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Всі машини були спроектовані та адаптовані вітчизняним постачальником під конкретні поля аграріїв. Їх монтаж та запуск був виконаний в найкоротші строки. Загальні інвестиції агрохолдинга склали більше €800 тис.

«Ми вітаємо HarvEast у групі споживачів, які підтримують українську техніку. Для нас це важливо, оскільки, попри релокацію виробничих площ «Варіант Агро Буд» на захід України та значні пошкодження харківських площ, наша компанія продовжує активно працювати і реалізовувати українські та експортні проєкти. Кожен такий запуск для нас — це перемога. Коли провідні агровиробники України, як HarvEast, обирають вітчизняну техніку, це доводить, що українське обладнання не поступається, а іноді навіть краще за імпортні аналоги», — підкреслив Данііл Шуфані.

Ці зрошувальні машини компанія почала замовляти у «Варіант Агро Буд» ще в 2021 р. для зрошення на активі в Донецькій області. Але почалася повномасштабна війна в лютому 2024 р., гроші HarvEast заплатив за обладнання виробнику, але актив був вже в окупації.

«Туди вже непотрібно було зрошення. . . Нам з партнером знадобився час та багато зусиль, щоб відновити співпрацю, знайти інше місце для зрошення (вже тепер на Київському активі HarvEast). Виробник в цей час робив релокацію бізнеса на Західну Україну. І ось тільки в цьому році змогли завершити цей проект та запустити зрошення для насіннєвих посівів», — додав CEO HarvEast.

Також, щоб забезпечити незалежність роботи обладнання для зрошення від графіків вимкнення електроенергії та поливати поля коли необхідно, HarvEast встановив додаткове дизельне обладнання на насоси, які качають воду.

Виконано за допомогоюDisqus