Кукурудзяний стебловий метелик розповсюджується на посівах по всій Україні

По всій Україні в посівах кукурудзи, соняшника, інших товстостеблих культур продовжується літ стеблового кукурудзяного метелика, яйцекладка та незначне відродження гусениць, повідомляє Агродепартаменті LNZ Group з посиланням на Держпродспоживслужбу.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

У липні відбувається літ метеликів, як правило, він збігається в часі з початком викидання волотей кукурудзою, то ж, час моніторити посіви та проводити інсектицидний захист.

«Гусениці стеблового метелика роблять отвори і на стеблі, і на волоті. З одного боку, погіршується розвиток рослин, з іншого — через ці «отвори» легко проникають  збудники різних хвороб. Як, наслідок, це призводить до значних втрат врожаю в кількості та якості», — зазначають фахівці.

В LNZ Group розповіли, що найдієвішим заходом боротьби зі стебловим кукурудзяним метеликом є внесення інсектицидів. У боротьбі з цим шкідником, а також з попелицею і усіма видами совок, відмінні результати демонструє системний інсектицид Престо (клотіанідин, 200 г/л лямбда-цигалотрин, 50 г/л)0,3-0,4 л/га.

Обприскування слід проводити проти гусениць молодших віків, які живляться відкрито і досить чутливі до інсектицидної дії та ще не встигли завдати рослинам відчутної шкоди.

Читайте також: Фахівці порадили найбільш ефективні препарати від білої гнилі соняшнику

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus