Cправжня вартість акцій Кернела у кілька разів перевищує поточну ціну на Варшавській фондовій біржі — міноритарій

Міноритарні акціонери «Кернела» мають оцінки незалежних фінансових консультантів з Люксембургу, які вказують на те, що справжня вартість акцій компанії у кілька разів перевищує поточну ціну на Варшавській фондовій біржі. Про це в інтервʼю польському виданню Parkiet розповів міноритарний акціонер «Кернела» Рафал Жешторський.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Він додає, що оцінки готуються за кількістю акцій до і після емісії (яка, на його думку, була незаконною).

«Об’єктивно кажучи, акції коштують більше, ніж поточна оцінка на WSE або навіть 18,5 злотих з торішньої тендерної пропозиції. Станом на 31 березня 2024 року балансова вартість однієї акції становить понад 26 злотих з кількістю акцій після емісії або понад 100 злотих з кількістю акцій до емісії», — каже Жешторський.

Читайте також: Міноритарії, чиї позови розглядаються в Люксембурзі, не продавали Веревському свої акції і не відкликали претензії — акціонер

  • 20 лютого «Кернел» отримав дві судові повістки від групи з восьми акціонерів, які разом володіють 1,2 млн акцій, що становить 0,4% від загальної кількості випущених акцій компанії.
  • 4 березня стало відомо, що «Кернел» отримав інформацію від Управління фінансового нагляду Польщі («PFSA») про призупинення адміністративного провадження щодо делістингу компанії з Варшавської фондової біржі.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus