Уряд просять прискорити процес передачі меліоративних мереж водокористувачам

Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля просять прискорити процес передачі об’єктів меліоративної інфраструктури від Держводагенства до Держрибгоспу, а звідти — до Організації водокористувачів (ОВК). Таке звернення ініціював народний депутат України, заступник голови комітету парламенту з питань аграрної та земельної політики Степан Чернявський за підсумками 3 Меліоративного форуму на Черкащині, проведеного спільно з керівництвом Черкаської області та з партнерами з USAID, пише AgroPolit.com.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«На форумі я поставив їх керівництву запитання, чому відбувається затримка передачі цих мереж до Держрибаганства і далі по ланцюжку до ОВК? Відповіді не було, тільки розмови — «ми працюємо», «є робочі групи»... Саме тому я ініціював звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля прискорити цей процес передачі, бо зволікання із передачею меліоративної інфраструктури до безпосередніх користувачів в особі ОВК шкодить розвитку агросектора», — сказав він.

За словами Чернявського, його підтримав очільник Черкаської області Ігор Табурець, який запропонував провести цю передачу за місяць, депутати аграрного комітету також висловилися за те, щоб на наступному засіданні комітету зробити це звернення колективним і направити його Денису Шмигалю.

«Ми маємо вирішити якнайшвидше це питання. Адже сьогодні вже створено 43 організацій водокористувачів. Найбільше — на Черкащині (15 ОВК зареєстровано, з них 2 на осушувальній системі). Але попри це Черкащина залишається лідером із відмов Держводагенства по передачі меліоративного майна до ОВК. Без цього залучати інвестиції у розвиток меліорації не вдасться», — додав Чернявський.

Читайте також: На Черкащині почали працювати модернізовані зрошувальні машини, площа під поливом зросла до 500 га

  • У липні 2023 року в Україні створили першу організацію водокористувачів, яка працюватиме в двох південних областях.
  • Наприкінці 2023 року перша організація водокористувачів отримала від держави зрошувальні системи.
  • HarvEast запустив 5 дощувальних машин «Варіант Агро Буд» на Київщині. Нове обладнання забезпечить поливом 300 га насіннєвих посівів соняшника.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus