Комплексне протруювання озимих захистить рослини на ранніх етапах вегетації — фахівець

Порушення чергування культур у сівозміні, недотримання технології вирощування, мінімальний обробіток ґрунту або його відсутність та інші фактори сприяють накопиченню шкодочинних об’єктів у ґрунтах і на рослинних рештках. Через це не можна ігнорувати первинний захист озимих зернових, розповів керівник департаменту агротехнологій Ukravit Олександр Мигловець.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«По-перше, комплексне протруювання забезпечує багатовекторний захист рослин на ранніх етапах вегетації, що дозволяє їм безперешкодно розвиватися. По-друге, протруювання, по суті, — обов’язковий захід, щоб попередити загрози, оскільки це набагато простіше, аніж потім справлятися з їх наслідками у вигляді пошкоджених та уражених рослин і зріджених сходів», — сказав він.

Для захисту озимих зернових на початкових етапах вегетації від низки шкодочинних організмів фахівець рекомендує обрати комплексний інсекто-фунгіцидний протруйник Паскаль (флудиоксоніл, 50 г/л + тебуконазол, 30 г/л + азоксистробін, 20 г/л + тіаметоксам, 250 г/л). 

Паскаль надійно контролює хлібну жужелицю, дротяників, злакових мух, хлібних блішок, попелиць, цикадок, а також захищає насіння та молоді рослини від сажкових хвороб, кореневих і прикореневих гнилей, септоріозу, борошнистої роси тощо. Наявність у його складі азоксистробіну та тіаметоксаму забезпечує додатковий фізіологічний та стимулюючий ефект.

Читайте також: Посівна озимих — 2024. Чому варто перевірити ґрунт на залишки пестицидів, і як це вплине на врожайність та заощадить кошти?

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus