росія бʼє по цивільних суднах, щоб підірвати впевненість Заходу в здатності України захищати морський коридор — ISW

Російські удари по цивільних суднах та іншій інфраструктурі морського коридору майже напевно спрямовані на те, щоб підірвати впевненість Заходу в здатності України підтримувати та захищати коридор, повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Російські війська вчетверте з 5 жовтня завдали ударів по цивільних суднах, які стояли в українських портах, у рамках очевидної кампанії ударів росії по портових районах, щоб підірвати зерновий коридор України, зіпсувати міжнародну підтримку України та підштовхнути Україну до передчасних переговорів», — йдеться у повідомленні.

Російські ультранаціоналістичні блогери відповіли на атаку 9 жовтня риторикою на підтримку існуючих наративів кремля, які спрямовані на підрив довіри до українського морського коридору, а також на спробу виправдати атаку. Блогери прямо закликали до подальших ударів росії по українській зерновій інфраструктурі, цивільним суднам в українських портах та іншим цілям, які ще більше погіршать економічний потенціал України.

Читайте також: Атаки росіян не вплинули на роботу морського коридору, до портів йде 85 суден — Мінвідновлення

  • У ніч з 5 на 6 жовтня цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс зазнало пошкоджень під час нічної ракетно-дронової атаки росії поблизу одного з причалів у морському порту Південний.
  • 7 жовтня під ударом ворожої балістичної ракети опинилось судно OPTIMA під прапором Палау, яке прийшло під завантаження в український порт. Тоді загинула одна людина.
  • 9 жовтня росія вчергове вдарила балістичною ракетою по портовій інфраструктурі Одеської області. Загинули 8 людей.
  • 14 жовтня росіяни атакували порт в Одесі. Одна людина загинула, вісім поранені.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus