Атаки росіян не вплинули на роботу морського коридору, до портів йде 85 суден — Мінвідновлення

російські атаки на портову інфраструктуру не вплинули на роботу українського морського коридору — чорноморські порти працюють у штатному режимі, повідомив заступник міністра розвитку громад та територій Тимур Ткаченко, пише «Інтерфакс-Україна».

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Агресія ворога та обстріли не вплинули на роботу самого «морського коридору». Зараз порти продовжують працювати у штатному режимі, проте ми не можемо бути впевненими у подальших атаках та їхніх наслідках. Ми також фіксуємо зростання показників, якщо порівнювати з минулим роком», — сказав він.

За перші 10 днів жовтня обсяг експорту морським коридором досяг 2,1 млн т, з яких 1,5 млн т — зернові.

За останніми даними, в українські порти прямують 85 суден.

Читайте також: Три атаки на іноземні судна в Чорному морі за останній тиждень: Як це вплине на ставки фрахту, перевалку та страхування? 

  • У ніч з 5 на 6 жовтня цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс зазнало пошкоджень під час нічної ракетно-дронової атаки росії поблизу одного з причалів у морському порту Південний.
  • 7 жовтня під ударом ворожої балістичної ракети опинилось судно OPTIMA під прапором Палау, яке прийшло під завантаження в український порт. Тоді загинула одна людина.
  • 9 жовтня росія вчергове вдарила балістичною ракетою по портовій інфраструктурі Одеської області. Загинули 8 людей.
  • 14 жовтня росіяни атакували порт в Одесі. Одна людина загинула, вісім поранені.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus