російські атаки на чорноморські порти в Україні затримали постачання допомоги для палестинців — Стармер

Посилення нападів росії на чорноморські порти в Україні затримує надходження гуманітарної допомоги до палестинців і перешкоджає поставкам зерна на Глобальний Південь. Про це заявив британський прем’єр-міністр Кейр Стармер, пише Reuters.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Невибіркові удари росії по портах у Чорному морі підкреслюють, що путін готовий поставити на ставку глобальну продовольчу безпеку у своїх спробах змусити Україну підкоритися», — сказав Стармер.

ООН заявила, що російські атаки на українські чорноморські порти з 1 вересня пошкодили шість цивільних суден, а також зернову інфраструктуру, назвавши наростання ударів «тривожним».

Стармер сказав, що щонайменше чотири торгові судна були вражені росієюв Чорному морі в період з 5 по 14 жовтня.

«Вважається, що російські удари затримали судно, яке перевозило рослинну олію, призначену для Всесвітньої продовольчої програми в Палестині, а також судна з зерном, призначене для Єгипту, і вантажі Всесвітньої продовольчої програми, що прямували до Південної Африки», — пише Reuters.

Читайте також: Три атаки на іноземні судна в Чорному морі за останній тиждень: Як це вплине на ставки фрахту, перевалку та страхування? 

  • У ніч з 5 на 6 жовтня цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс зазнало пошкоджень під час нічної ракетно-дронової атаки росії поблизу одного з причалів у морському порту Південний.
  • 7 жовтня під ударом ворожої балістичної ракети опинилось судно OPTIMA під прапором Палау, яке прийшло під завантаження в український порт. Тоді загинула одна людина.
  • 9 жовтня росія вчергове вдарила балістичною ракетою по портовій інфраструктурі Одеської області. Загинули 8 людей.
  • 14 жовтня росіяни атакували порт в Одесі. Одна людина загинула, вісім поранені.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus