Аграрні призначення 2022: жовтень-листопад

Аграрні призначення: жовтень-листопад 2022
Аграрні призначення 2022: жовтень-листопад
Джерело фото: Latifundist.com

У жовтні «НІБУЛОН» призначила нового генерального директора і повідомила, що відбувається в компанії після трагічної загибелі її засновника Олексія Вадатурського. Незважаючи на тимчасову окупацію активів у південних та східних регіонах і різке падіння обсягів експорту, компанія продовжує інвестувати у проєкти, які допоможуть пом’якшити збій раніше встановлених експортних маршрутів. Зокрема, вже закінчено перший етап будівництва нового терміналу в Ізмаїлі Одеської області. 

Щодо кадрових змін в інших компаніях, то вони відбулися в Astarta Holding PLC («Астарта»), LEMKEN та банку Credit Agricole Bank. А у міністра аграрної політики та продовольства України з’явилася нова заступниця.

Александр Чеснакофф

Куди: Credit Agricole Bank

Посада: Член правління, відповідальний за напрями корпоративний бізнес, агрі- агро, малий та середній бізнес, фінансові ринки та лізинг

На посаду члена правління, відповідального за напрямки корпоративний бізнес, агрі-агро, малий та середній бізнес, фінансові ринки та лізинг Credit Agricole Bank Александр Чеснакофф призначений 18 листопада. До цього понад рік він обіймав посаду директора з корпоративного бізнесу та агрі-агро банку.

Александр Чеснакофф: За останні 5 років фінансова грамотність аграріїв зросла
Читати також

В цілому в групі Credit Agricole Александр Чеснакофф працює понад 16 років, з них — 6 років в українському банку. До переїзду в Україну, в 2012-2016 рр., він обіймав керівні посади в корпоративно-інвестиційному банку групи Креді Агріколь в Бордо та Парижі. Зокрема займався напрямом фінансуванням, а також розвитком корпоративного бізнесу. Свою кар’єру розпочинав у компанії «Лімагрейн Україна».

Александр Чеснакофф закінчив Національний сільськогосподарський інститут, Париж-Гриньон (Франція), як дипломований інженер-агроном за спеціалізацією економіка, суспільствознавство, маркетинг. У 2005 році один семестр навчався в університеті Іллінойсу в Урбана-Шампейн (США) за спеціалізацією агрономія та стратегія підприємства.

Маркіян Маркевич

Куди: Astarta Holding PLC («Астарта»)

Посада: Невиконавчий директор

27 жовтня новим невиконавчим директором компанії Astarta Holding PLC («Астарта») призначено Маркіяна Маркевича. Про це повідомила Варшавська фондова біржа.

Він також директор та президент Crossways MK Consulting — інвестиційної консалтингової компанії з повним спектром послуг з фокусом на Східну Європу. Компанія з 2014 року відповідає за злиття та поглинання, а також прямі інвестиції в Україні на суму понад $400 млн в різних секторах економіки. До цього Маркіян Маркевич тривалий час працював у сфері структурованого фінансування в Банку Монреаля.

Отримав ступінь MBA в Університеті Квінз та ступінь магістра міжнародних відносин у Львівському національному університеті ім. Івана Франка.

Андрій Вадатурський

Куди: «НІБУЛОН»

Посада: Генеральний директор

Новим генеральним директором компанії «НІБУЛОН» став Андрій Вадатурський.

 «‎Я змінив свого батька на посаді генерального директора компанії «НІБУЛОН» після його трагічної смерті разом із моєю матір’ю 31 липня поточного року. Війна не лише позбавила компанію її засновника, але також серйозно порушила її роботу та виконання основних завдань. Постраждало все наше виробництво, логістика та експортні можливості», — відмітив він.

 Читати також: Олексій Вадатурський: Ніколи не здавайся!

Андрій Вадатурський також згадує, що у своєму останньому «Зверненні власника» його покійний батько Олексій Вадатурський написав: «Чим більше ти хочеш зробити для своєї країни, тим складнішими стають виклики. Чим більше ти хочеш віддати, тим більше сил маєш витратити». Ці слова особливо актуальні сьогодні.

«‎Мій батько був титаном вітчизняного аграрного сектору, справжнім Героєм України. Його вплив і відданість Україні та компанії «НІБУЛОН» є джерелом натхнення для всіх нас. Компанія «НІБУЛОН» символізує його стійкість та стійкість України, адже його девізом було «ніколи не здавайся!», — акцентував новий генеральний директор.

Нагадаємо, що Андрій Вадатурський також найняв приватну компанію задля розслідування деталей загибелі своїх батьків.

Ів Дежарден (Yves Desjardins)

Куди: LEMKEN

Посада: Директор з продажу, член правління

З 1 листопада Іва Дежардена (Yves Desjardins) назначено новим директором з продажу та одночасно членом правління німецького виробника сільгосптехніки LEMKEN. Він візьме на себе обов'язки Ентоні ван дер Лея (Anthony van der Ley), який протягом 2 останніх років брав участь в управлінні продажами, але вирішив знову приділяти більше уваги своїй роботі як виконавчий директор через постійне зростання групи компаній Lemken.

Іву Дежардену 54 роки. Він має понад 30 років досвіду в галузі продажу та експорту. Після вивчення агрономії в університеті UniLasalle у Бове працював у різних компаніях, де відповідав за налагодження збуту в межах країни та на міжнародному рівні, роботу з діловими партнерами, вивчення кон'юнктури ринку та продажу загалом. У LEMKEN працював 8 років менеджером з експорту.

В LEMKEN відмітили, що у сімейному підприємстві з часткою експорту 81%, на даний момент дуже важливі навички міжкультурної комунікації

«Саме в цьому новий директор з продажу особливо сильний, враховуючи шлях, який він пройшов. За роки роботи менеджером з експорту він показав себе як лояльний, товариський та чуйний колега, готовий сміливо та з творчим підходом реагувати на майбутні виклики у мінливій аграрній галузі», — йдеться в повідомленні.

Людмила Шемелинець

Куди: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Посада: Заступниця міністра

Уряд призначив Людмилу Шемелинець заступницею Міністра аграрної політики та продовольства України 14 жовтня. У 2011-2014 роках вона працювала заступником начальника юридичного відділу головного управління Держземагентства в Житомирській області, начальником юридичного управління Держземагентства України та директором юридичного департаменту Держземагентства України. 

Потім Людмила Шемелинець працювала директором департаменту нормативно-правового забезпечення Державної архітектурно-будівельної інспекції України. З жовтня 2014 по вересень 2019 року вона обіймала посаду першого заступника голови Держслужби геодезії.

Агровтрати

Хусейн Арслан

Звідки: Astarta Holding PLC («Астарта»)

Посада: Невиконавчий директор

З 26 жовтня Хусейн Арслан покинув посаду невиконавчого директора та вийшов з ради директорів компанії Astarta Holding PLC («Астарта»). Про це повідомила Варшавська фондова біржа. В повідомленні вказано, що він пішов з посади з особистих причин і не висловлював розбіжностей з компанією.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus