Аграрні призначення 2024: Липень-серпень


Джерело фото: freepik.com

Липень-серпень час літніх відпусток, а отже й зниження ділової активності. Тим не менш, Світовий банк призначив нового регіонального директора у справах країн Східної Європи, який здійснюватиме керівництво програмами банку в Україні та Молдові. Боб Сом змінив Арупа Банерджі, який обіймав посаду регіонального директора з липня 2020 року.

Після непорозумінь з державними органами через неправильно зареєстровані транзакції між бізнес-сегментами написала заяву про звільнення старший віце-президент компанії-зернотрейдера Archer Daniels Midland (ADM) Каміль Батіст. До речі, не виключено, що компанія причетна до розкрадання зерна з окупованих територій України.

Серед вітчизняних призначень: ОПЗ повернув собі колишнього головного інженера Сергія Журавльова. Тарас Миколаєнко підсилить біоетанольний напрямок у складі Української Ради виробників та переробників мяса. У VITAGRO PARTNER — новий СЕО, а у IMK заступник комерційного директора з зовнішньоекономічної діяльності.

Боб Сом

Куди: Представництво Світового банку

Посада: Регіональний директор 

З 1 липня регіональним директором у справах країн Східної Європи, який базуватиметься в Києві призначений Боб Сом. На цій посаді пан Сом здійснюватиме керівництво програмами Банку в Україні та Молдові, очолюватиме співпрацю з урядами, зацікавленими сторонами та партнерами.

Боб Сом, громадянин США, почав працювати у Світовому банку в 1998 році. Був Директором з фінансового управління та Директором з операційної політики Світового банку у Вашингтоні. Очолював команди з підтримки країн Африки, Азії, Латинської Америки та Близького Сходу у придбанні вакцин проти COVID-19, керував оперативною взаємодією з агентствами ООН.

«Я з нетерпінням чекаю на свою нову роль у підтримці України в цей надзвичайно важкий час через вторгнення росії. Я також з нетерпінням чекаю на співпрацю з усіма нашими партнерами з метою підтримки відновлення України та зміцнення основ її майбутнього розвитку»,  сказав пан Боб Сом.

Герріт Маркс 

Куди: CNH Industrial

Посада: Генеральний директор

Корпорація CNH Industrial оголосила про призначення Герріта Маркса на посаду генерального директора з 1 липня 2024 р. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що Маркс переходить у CNH Industrial з групи компаній Iveco, де він також працював генеральним директором. До приходу в CNH Industrial у січні 2019 року Маркс протягом 20 років працював на керівних посадах у McKinsey, Daimler Trucks та Bain Capital, проживаючи в Бразилії, Китаї, Європі та Японії.

«Ми раді вітати Герріта Маркса на посаді генерального директора CNH. Ми сподіваємося, що він привнесе у свою нову роль ту ж енергію та зосередженість, які він так ефективно демонстрував, очолюючи Iveco, у той час, коли CNH долає поточний спад на кінцевому ринку», зазначила  Голова ради директорів CNH Industrial Сюзанна Хейвуд.

Сергій Журавльов

Куди: Одеський припортовий завод

Посада: Технічний директор

9 липня посаду технічного директора ОПЗ обійняв Сергій Журавльов. 

«Наглядова рада звільнила Журавльова з посади технічного директора в 2021 році, однак, враховуючи непрості технічні завдання в умовах війни, людина, що завоювала авторитет ще за Валерія Горбатко, була відновлена на посаді», повідомляє Телеграм-канал Інфоіндустрія.

Джон М. Рейнс

Куди: FMC Corporation

Посада: Член ради директорів

З 15 липня 2024 року у FMC почала діяти нова рада директорів, до складу якої включено Джона М. Рейнса. Він працюватиме в комітетах з аудиту та сталого розвитку.

Раніше Д. М. Рейнс обіймав керівні посади у TELUS,  The Climate Corporation і Monsanto Company.  Нині він є президентом Paris Bancshares, Inc. і є членом ради директорів TPNB Bank і Sydenstricker Nobbe Partners, повідомляється на офіційному сайті компанії.

Олександр Холод

Куди: VITAGRO PARTNER

Посада: CEO

Олександр Холод розпочав роботу у компанії  VITAGRO PARTNER на посаді CEO. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook 15 серпня. 

Олександр Холод свого часу закінчив Національний університет біоресурсів і природокористування та Київський національний економічний університет.

Трудовий шлях розпочав інженером в Інституті механізації та електрифікації сільського господарства. Потім працював у компанії «Екотехніка», яка випускає обприскувачі. У 2002 році прийшов  у компанію «Агріматко-Україна», яку з часом очолив. З 2019 року займав посаду  директора дочірньої компанії TORNUM (Швеція).

Віталій Петрук

Куди: IMK

Посада: Заступник комерційного директора з зовнішньоекономічної діяльності

У серпні Віталій Петрук призначений на посаду заступника комерційного директора з зовнішньоекономічної діяльності компанії IMK.

У компанію IMK Віталій Петрук прийшов відразу після закінчення Національного університету біоресурсів і природокористування України. З 2018 році він працював у Носівському кластері IMK (Чернігівська область). Спочатку був заступником директора, а останнім часом директором з розвитку бізнесу ПП «Агропрогрес».

Тарас Миколаєнко

Куди: Українська Рада виробників та переробників мяса

Посада: член Ради директорів

Тарас Миколаєнко закінчив Київський національний економічний університет. Працює виконавчим директором асоціації «Укрбіоетанол». Раніше обіймав посаду директора Корюківського цегельного заводу «Еталон-Ліс», був телеведучим, працював у державній продовольчій зерновій корпорації  з питань розвитку спиртової галузі, біоетанольної промисловості, питань комплексної переробки зерна. Має понад 15 років досвіду роботи у Комітетах Верховної Ради України, в тому числі аграрної політики та земельних відносин.

«Тарас Миколаєнко має великий досвід та глибокі знання в галузі виробництва біоетанолу, а його професійний шлях, успіхи та досягнення свідчать про високий рівень експертизи та відданість справі. Участь Тараса Миколаєнка у дирекції Української Ради виробників та переробників мʼяса надзвичайно важлива для розвитку концепції Нове свинарство України», сказано у повідомленні про його нове призначення.

Читайте також: Тарас Миколаєнко: 5%-ва домішка революції не створить, але це подушка безпеки для виробників біоетанолу

Агровтрати

Каміль Батіст

Звідки: Archer Daniels Midland (ADM)

Посада: Cтарша віце-президентка

У липні старша віце-президентка Archer Daniels Midland (ADM) та членкиня виконавчої ради Каміль Батіст залишила компанію, згідно з електронним листом, з яким ознайомився Reuters.

В електронному листі не було зазначено причини звільнення Батіст після семи років роботи.

Прес-секретар ADM сказав, що Батіст «повідомила про своє рішення залишити ADM, щоб знайти інші карʼєрні можливості». 

Звільнення Батіст відбулося після того, як ADM була змушена виправити фінансову звітність за шість років через неправильно зареєстровані транзакції між бізнес-сегментами. Нині компанія сперечається з державними розслідуваннями щодо своєї бухгалтерської практики.

Як повідомлялося раніше, OSINT-розслідувачі виявили можливу причетність до розкрадання зерна з окупованих територій України зернотрейдера Archer Daniels Midland (ADM). 

Ганна Халімончук

Звідки: Agrarian System Technologies

Посада: Директор департаменту перевалки зерна в компании 

«Залишаю компанію із вдячністю і повагою. Ви назавжди залишитесь частиною мого життя», написала вона на своїй сторінці в соцмережах.

Раніше Ганна Халімончук працювала директором «Агро Інвест Україна Тиворський элеватор», виступала спікером і модератором низки аграрних конференцій.

Виконано за допомогоюDisqus