Контінентал має намір розширити елеваторні потужності до 600 тис. т

Компанія «Контінентал Фармерз Груп» планує збільшувати потужність зерносховищ.

Про це розповів генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен в інтерв'ю виданню «Українські Новини».

Він акцентував, що це пов'язано з тим, що у компанії зростає врожайність. У 2021 г. «Контінентал» збільшив потужність на 20% або на 90 тис. т до 500 тис. т одночасного зберігання. Протягом наступних 2 років компанія планує збільшити елеваторні потужності до 600 тис. т. Це близько $16 млн інвестицій.

«У 2022 р. плануємо інвестувати близько $40 млн в техніку, транспорт, обладнання, розвиток елеваторного бізнесу і також в картопляне напрямок. Інвестиції в останні два напрямки у 2022 р. припускають підготовку проектів, будівництво яких плануємо розпочати в 2023 г.», — акцентував Георг фон Нолкен.

За його словами, інвестиції в сільгосптехніку складуть $25 млн. У список планового придбання входять трактори, комбайни, обприскувачі, причіпна техніка, кілька транспортних агрегатів, широкий спектр обладнання.

«У майбутньому ми плануємо працювати в 4 напрямках — сільське господарство, логістика, елеваторний бізнес і переробка. Не можу стверджувати, що всі напрямки будемо реалізувати вже у 2022 г. Але довгостроковий план — рухатися в такому напрямку в рамках реалізації нашої стратегії», — розповів генеральний директор «Континентал Фармерз Груп».

Крім того, інвестиції «Континентал Фармерз Груп» в покупку елеватора і будівництво картоплесховища в 2021 р. склали $15 млн, а загальні інвестиції за 2021 р. досягли $42 млн.

Нагадаємо, що компанія «Контінентал Фармерз Груп» придбала елеваторний комплекс в Івано-Франківської області (м. Городенка) загальною потужністю одноразового зберігання 87,5 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus