В Україні ціни на кукурудзу втрачають позиції через тиск урожаю — Agritel

В Україні ціни на кукурудзу втрачають позиції внаслідок тиску врожаю.

Про це повідомляють аналітики Agritel.

Наголошується, що аналітики оцінюють урожай зернових в Україні на рівні 38,2 млн т.

Згідно з повідомленням, активність на ринках Чорноморського басейну на початку тижня знижено в умовах невизначеності щодо тенденції цін. Хоча, на думку експертів, глобальні баланси залишаються напруженими, ризик уповільнення глобального зростання викликає занепокоєння новою хвилею COVID-19.

Аналітики Agritel акцентують, що ціни на всі сировинні товари продовжували знижуватися в контексті технічної корекції та фіксації прибутку після недавнього зростання, а також як запобіжний засіб перед сьогоднішнім звітом USDA.

«Цей рух вниз супроводжується зниженням цін на фрахт і, меншою мірою, цін на енергоносії, які принаймні тимчасово стабілізуються. Ми відзначаємо уповільнення відвантажень та попиту на європейську пшеницю з боку покупців на початку листопада. З погляду погоди, посівна у Франції проходить у добрих умовах. В Австралії нинішні дощі можуть погіршити якість майбутнього врожаю», — прокоментували експерти.

Крім того, ціни у Чикаго також знизилися напередодні виходу звіту USDA. Наголошується, що Китай, схоже, уповільнює свої закупівлі, особливо соєвих бобів. Таким чином, ціни на сою знаходяться на найнижчому рівні за останній місяць.

Нагадаємо, що прогноз The Food and Agriculture Organization (FAO) споживання зернових в цілому по світу на 2021-2022 сільськогосподарський рік в обсязі 2 812 млн т не змінився порівняно з жовтневим прогнозом і, як і раніше, передбачає зростання на 1,7% споживання порівняно з оцінним рівнем 2020-2021 сільськогосподарського року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus