Аграріям стала доступною кредитна лінія на 20 млн грн під заставу сільгоспобладнання

До портфеля «ПриватБанку» входить кредитна лінія, створена саме для фермерів — «Агросезон». Для неї фахівці банку розробили особливий графік використання та погашення заборгованості, адаптований до різних стадій сільськогосподарського циклу.

Про це повідомляється в матеріалі «Кредитна лінія — «швидкі» гроші для фермера у будь-який момент» на Kurkul.com.

Згідно з матеріалом термін дії лінії — 36 місяців, а етапи фінансування в її межах — до 12 місяців, сума фінансування — від 500 тис. грн до 20 млн грн.

Комісія банку по відновлюваній кредитній лінії «Агросезон» складає від 0,25 до 1% суми фінансування та оплачується одночасно залежно від суми виторгу клієнта. У заставу цього виду кредитування можна вносити нерухомість, транспортні засоби, сільгосптехніку та обладнання, цілісні майнові комплекси.

Також «ПриватБанк» пропонує окремі умови як для малого та середнього бізнесу, так і для корпоративних клієнтів з терміном діяльності щонайменше 1 рік. Ліміт кредитної лінії у «ПриватБанку» розраховується індивідуально після надання пакету документів та оцінки фінансового стану підприємства. У середньому — 50% ринкової вартості наданої застави.

Зазначається, що ще одним інструментом, який зацікавить фермерів-початківців і не тільки — кредит від «ПриватБанку» за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%». За цією програмою держава компенсує підприємцю частину кредитного навантаження. Відсоткова ставка залежить від річного обороту компанії — що більше робочих місць створюється, то більшу компенсацію % за кредитом можна отримати.

«Сільське господарство широко застосовує кредитування у своїй діяльності та багато в чому залежить від такого виду фінансових інструментів. Тож наявність орієнтованих саме на аграріїв пропозицій від фінустанов, які враховують специфіку роботи галузі, дуже впливає на темпи розвитку та модернізації сільського господарства в цілому», — наголошується в матеріалі.

Нагадаємо, що ЄС виділить грант у розмірі €50 млн на поповнення статутного капіталу Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, за допомогою якого зменшаться ризики для банків, а аграрії матимуть доступ до фінансових ресурсів для фінансування сільськогосподарських робіт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus