На Карлівський машинобудівний завод перевезуть 47 одиниць елеваторного обладнання з Харкова

Після об'єднання KMZ Industries та елеваторного напрямку «Варіант Агро Строй» виробничі майданчики обох заводів зливаються в єдиний виробничий ансамбль, а верстати для виготовлення елеваторного обладнання з Харкова переїжджають на «Карлівський машинобудівний завод» до Полтавської області.

Про це повідомляється в матеріалі «Як перевезти машинобудівний завод в інше місто — досвід KMZ Industries» на Elevatorist.com.

Згідно з матеріалом, з Харкова до Карлівки переїдуть 47 одиниць виробничого обладнання. Перші партії обладнання вже надійшли на завод. Почати його експлуатацію в KMZ Industries планують з 1 січня 2022 р. Генеральний директор KMZ Industries Валерія Калашник уточнює, що роботи йдуть строго за графіком.

«Усі роботи з перевезення, підготовки цехів до монтажу нового обладнання йдуть зі 100% збігом з графіком. Для нас дуже важливо, щоб до початку нового сезону всі роботи зі встановлення нових верстатів були завершені. Тому до кінця грудня встановимо верстати на нові фундаменти, підключимо та проведемо пуско-налагодження як самих верстатів, так і програм їх роботи. І з січня плануємо розпочати експлуатувати нове обладнання. Найвищий пік виробництва припадає на весну-літо, тому в новий сезон ми увійдемо з розширеними виробничими потужностями», — каже Валерія Калашник.

Зазначається, найбільші зміни чекають на цех, який зараз називається заготівельним. Сюди з Харкова перевезуть листозгинальне обладнання, верстати для лазерного різання, гільйотини та координатно-пробивні машини.

Після оновлення цього цеху буде проходити повний, завершений цикл виробництва секторів даху для силосів лінійок KMZ і VAB, ребер жорсткості й панелей силосів лінійки VAB, коробів зерносушарок Brice-Baker.

«Це всі деталі з оцинкованої сталі, які не вимагають подальшої обробки, за ними надалі не здійснюються складальні операції — і після виробництва вони одразу йдуть на розміщений поруч склад та відвантаження клієнтам. Для цього, крім агрегатів «Варіант Агро Строй», на цей виробничий майданчик перенесуть кілька верстатів з інших цехів заводу та проведуть релокацію вже наявного обладнання», — наголошується в матеріалі.

Нагадаємо, що KMZ Industries та Variant Agro Build підписали угоду про злиття елеваторного напрямку компанії ТОВ «Варіант Агро Строй» з ПрАТ «Карлівський машинобудівний завод».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus