Ціни на пальне в Україні: аналітики прогнозують подальше зниження

Мінекономіки знизило граничні ціни на бензин на 1,27 грн/л, а на дизпальне майже на 60 коп/л. Відтепер середню вартість 1 літра дизельного пального становить 23,27 грн, а 1 літр бензину — 25,88 грн.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Згідно з повідомленням, зниження граничних цін запроваджене відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України.

За словами директора «Консалтингова група А-95» Сергія Куюна, зниження цін на пальне — це відповідь на охолодження світового ринку енергоресурсів.

«Ціни там відчутно просіли. Якщо на піку ціна нафти становила $85 за тонну, то нещодавно ціна впала до $73. А зараз вона  $75. І ми відчуваємо падіння на нашому внутрішньому ринку», відзначив Сергій Куюн.

За прогнозом Сергія Куюна, у грудні автомобілістам турбуватися нема про що. Після рекомендацій Мінекономіки ціни на дизпальне на АЗС не тільки не підвищуватимуться, а й почнуть знижуватися.

«Грудень відбудеться під знаком зниження цін на пальне. Якщо, звісно, не з'явиться жодних форс-мажорних обставин», підкреслив Сергій Куюн.

Нагадаємо, що швейцарська компанія Clariant, яка займається інвестиціями у будівництво підприємств, що працюють на альтернативних джерелах енергії, зацікавилася Україною як місцем для інвестування у будівництво подібних підприємств.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus