Завдяки використанню культиватора Bednar можливо скоротити застосування гербіцидів до 20% — думка

Завдяки використанню культиватора Bednar Row-Master можливо скоротити застосування гербіцидів на 15–20%.

Таку думку висловив директор підприємства «Околиця-3» Олег Сатановський зазначив, пише Traktorist.ua з посиланням на пресслужбу Bednar.

Олег Сатановський підкреслив, що агрегатом Row-Master господарство користується перший рік. Цей просапний культиватор агрегатується з трактором John Deere. Швидкість роботи — від 8 до 14 км/год залежно від поля, стадії розвитку основної культури та бур’янів. Працювали по соняшнику і по кукурудзі у фазу розвитку від 4 до 8 листків.

«Один Row-Master замінив нам два культиватори КРН, а за якістю роботи їх взагалі не зрівняти. Якщо раніше в нас постійно траплялося підрізання основної культури, то з Bednar цього практично не трапляється завдяки спеціальним датчикам, що фіксують рух агрегата точно по міжряддю. Це набагато полегшило роботу механізатора», — прокоментував директор ФГ «Околиця-3».

За його словами, серед переваг культиватора Row-Master — датчики, що запобігають підрізанню основної культури, складна рама, до того ж він зручніший на переїздах.

У компанії Bednar наголошують, що культиватор Row-Master випускають у двох модифікаціях — звичайній (RN) і для обробки посівів цукрового буряку (RN_S). Агрегат окрім боротьби і бур’янами можна застосовувати для видалення ґрунтової кірки в насадженнях кукурудзи, соняшнику й інших просапних культур.

Відмічається, що моделі RN робочі органи можуть розташовуватись із міжряддям від 45 до 80 см. Пропонується три варіанти ширини захвату — 4,8 м, 6,4, а також 9,6 м. Мінімальна потужність трактора становить від 60 до 150 к.  Модель RN_S пропонується у версіях із шириною захвату 3 м, 6, 9 і 12 м і міжряддями 45/50 см.

Крім того, масивна рама з великим кліренсом (80 см) дозволяє проводити культивацію у високих насадженнях. Кожна секція з робочими органами працює на паралелограмній навісці, а робочі органи кріпляться за допомогою системи silentblock.

Агрегат може бути оснащений оптичною системою керування CultiCam, яка здатна керувати агрегатом і направляти його точно по міжряддю на самих ранніх стадіях вегетації.

«Система складається зі стереоскопічної кольорової камери з двома об’єктивами, монітора, блока керування, датчиків положення і швидкості та електрогідравлічного регулювання положення культиватора», — говориться в повідомленні.

Робоча глибина встановлюється регулюванням положення опорного колеса на кожній секції. Агрегат оснащено сталевими стабілізаційними колесами. За допомогою «ножа», розташованого посередині зовнішньої поверхні колеса, культиватор утримується від різких бічних зміщень.

Нагадаємо, що вже третій рік поспіль в Україні тестується прототип автономного системного трактора NEXAT, який 7 грудня отримав єдине золото на конкурсі інновацій виставки AGRITECHNICA 2022 — Innovation Award Agritechnica.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus