Сезон-2021/22 буде не менш цікавим, ніж попередній: аграрії точно будуть у виграші — прогноз

По прогнозу, сезон-2021/22 буде не менш цікавим, ніж попередній. На початок грудня збиральна кампанія вже вийшла на фінішну пряму, і статистика показує, що урожай основних культур (пшениця, ячмінь, кукурудза, соя) на 30% вище, ніж у попередньому сезоні, але ціни теж зростають.

Таку думку висловив комерційний директор Poseidon Tradewaves Костянтин Бугера, пише «АПК-Інформ».

На його думку, аграрії в цьому сезоні будуть у виграші.

«Україна, без перебільшення, посідає ключове місце на світовому аграрному ринку: ми перші з експорту соняшникової олії (6,5 млн т, 55% всієї світової торгівлі), а з експорту зернових — ми другі (40 млн т) після США. При цьому важливо відзначити той прогрес, якого ми досягли за останні десятиліття», — прокоментував Костянтин Бугера.

Він акцентував, що відбувається дефрагментація бізнесу як у світі, так і в Україні — вплив транснаціональних корпорацій зменшується, з'являються невеликі компанії, які, за рахунок своєї гнучкості, стають більш конкурентоспроможними. Відбувається це за рахунок того, що доступ до важливої інформації (контрагенти, ціни, фрахт) є в усіх, але головним, на думку експерта, залишається одне — правильно нею скористатися.

«Сильні сторони, які сьогодні важливі, це: швидкість реакції, відкритість новому, діджиталізація. Волатильність останніх сезонів показала, що змінився навіть фундаментальний підхід до планування бізнесу: раніше це було 5 років, 1 рік, а зараз для кожного бізнесу і ситуації — це поняття індивідуальне, у когось це навіть, скажімо, — 3-4 місяці», — акцентував Костянтин Бугера.

Нагадаємо, що на думку керівника хімічного напрямку та бренду DEFENDA LNZ Group Сергія Борисова, наступний 2022 р. буде значно складнішим, ніж 2021 р., тому не варто очікувати навесні зниження цін на агрохімію.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus