В США птахівники постраждали від торнадо

На минулому тижні в штаті Кентуккі пройшло нищівне торнадо. Постраждали як малі, так і великі ферми.

Про це пише Reuters

Силосні вежі, в яких зберігалися мільйони бушелів кукурудзи (1 бушель = 35 л), отримали значні пошкодження, повідомив уповноважений з питань сільського господарства штату Кентуккі Райан Куорлз

«У нас зявилася 200-мильна смуга через штат Кентуккі, на якій зруйновані зернові системи, знищені інкубатори для курчат та корівники», — зазначив Райан Куорлз.

Руйнування на Середньому Заході країни можуть спричинити підвищення й без того високих цін на курятину та спричинити проблеми з поставками.

Варто зазначити, що птахівництво —  основна сільськогосподарська діяльність у Кентуккі. За словами Райана Кворлса, для того, щоб правильно утилізувати курчат після знищення ферм, штат співпрацюватиме з Агентством з охорони навколишнього середовища США.

«Втрата одного із головних інкубаторіїв в Мейфілді автоматично тягне за собою багатомісячну затримку виробництва та переробки  курчат», — повідомив Райан Куорлз.

Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, Мейфілд знаходиться в окрузі, що займає перше місце в штаті Кентуккі з продажу сільськогосподарської продукції, на частку якого припадає 6% загального обсягу виробництва США.

«Ми шукаємо способи врятувати зернові, які висипались із силосних веж, а також перенаправити їх на зберігання на інші об'єкти по всьому штату», — уповноважений з питань сільського господарства штату Кентуккі.

Райан Куорлз сказав, що Міністерство сільського господарства США  допоможе фермерам, які постраждали внаслідок катастрофи, знайти покупців зернових. 

Стало відомо, що щонайменше 64 особи, включаючи шістьох дітей, загинули під час стихійного лиха. 

Нагадаємо, китайський попит провокує ціни на українську кукурудзу залишатися на високих рівнях. Крім того, Україна прискорює експорт кукурудзи та вже відвантажила 7,862 млн т, що на 11,8% перевищує відповідний торішній показник.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus