Ринок зернових та олійних продовжує перебувати в дисбалансі — аналітики

Аналітики повідомляють, що ринок зернових продовжує знаходитися в дисбалансі. На насичений пропозиціями ринок — немає попиту. 

Про це пише SPIKE BROKERS в Telegram.

«Ринок насичений пропозиціями на кукурудзу на базисі FOB, проте покупці не дуже активні. На базисі СРТ попит протягом дня був в широкому ціновому діапазоні $256-260 (7950-8050 грн) за т проти пропозиції у $263 (8100 грн) за т на базисі СРТ-порти. Покупці активніше розглядають пропозиції на дальні періоди поставки з невеликою премією», — зазначають аналітики в повідомленні.

Повідомляється, що ціна на продовольчу пшеницю, зі сторони покупців, перебувала на рівнях за т 307-310 на базисі CPT-порти. У перерахунку в гривню ціна склала 9500-9600 грн за т упродовж торгового дня. На внутрішньому ринку продовольча пшениця залишається в діапазоні 8550-9000 грн за т на базисі СРТ-елеватор/млин в регіонах.

Попит на ГМО-сою залишається на рівні за т 500-510 СРТ-порти, проте, зазначається, що пропозиція обмежена. Попит з боку переробних підприємств досить добре підтримує ціни на внутрішньому ринку в діапазоні 16500-17500 грн за т на базисі СРТ-завод.

Також аналітики повідомляють, що низький попит на соняшникову олію з боку покупців здійснює певний тиск на закупівельні ціни переробних підприємств. Попит залишається на рівнях 18000-19500 грн за т на базисі СРТ-завод в регіонах за олію вістом 46-50%.

Нагадаємо, котирування на експортну українську соняшникову олію впали до мінімуму з початку сезону під тиском слабкого зовнішнього попиту та зниження котирувань на інші види рослинних олій.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus