Ціни пшениці пішли вниз, кукурудза в очікуванні сигналів для цінотворення, ячмінь — стабільний

Сьогодні, 16 грудня гривневі ціни попиту CPT-порт у глибоководних портах зменшились на 550 грн за т 2 класу та 500 грн за т 3 класу у порівнянні з минулою п’ятницею, у доларовому еквіваленті зниження відбулось на $9 за т на фоні низького попиту.

Таку думку висловили аналітики компанії G.R. Agro.

«Інформація щодо можливого зниження Росією експортної квоти з 9 до 8 млн т може обмежити цінові втрати в сегменті зернової на деякий час. Але досить достатній об’єм пропозиції пшениці на другу половину сезону та великі очікування щодо виробництва в Аргентині та Австралії можуть виступати фактором тиску», — прогнозують трейдери.

На експортному ринку фуражної пшениці, за словами спеціалістів G.R. Agro, спостерігалося зниження цін під натиском сусідніх ринків. За прогнозом, сигнали зі сторони ринку пшениці та кукурудзи будуть направляти ціни на ринку фуражної зернової.

«На 16 грудня, ціни попиту на українську кукурудзу CPT глибоководні порти збільшились проти минулої п’ятниці на $1 за т — до $259 за т. Китай повернувся на український ринок, але попит на українську кукурудзу зі сторони Європи залишається слабким», — розповіли аналітики.

Трейдери очікують нових сигналів для цінотворення на ринку кукурудзи.

Крім того, ціни попиту на український ячмінь CPT глибоководні порти залишилась на рівні $270 за т проти минулої п’ятниці. Невеликий рівень пропозиції на місцевому ринку обмежує втрати в сегменті. За словами трейдерів G.R. Agro, обмежена пропозиція стримує зниження ціни на ринку ячменю.

Нагадаємо, що на ринку українських зернових кардинальних змін до кінця року не відбудеться. Ціни на зернові будуть мати знижувальний тренд, а перед святами ринок взагалі впаде в анабіоз.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus