Верховна Рада збільшила мінімальний строк оренди для виноградарів — Лещенко

Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт №2064, який передбачає зміни в галузі виноградарства та садівництва України. За нього проголосували 317 народних депутатів.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням міністра законопроєкт №2064 передбачає важливі й рушійні зміни в галузі.

«Законом передбачено збільшення мінімального строку оренди під багаторічне насадження у 25 років. Не секрет, що в Україні в останні роки площі насаджень зменшилися і відсутність тривалого терміну оренди була однією з ключових проблем. Тож тепер є шанс змінити цю тенденцію», — повідомляє міністр.

Зазначається, що крім строку оренди, інвестор, який захоче вкласти кошти у сад, паралельно отримує довіру та впевненість щодо своїх дій. Це має вплинути на збільшення робочих місць, адже у середньому 20 сезонних працівників працюють на 1 га.

«Не забуваймо, що виноград — це експортний продукт, тому це можливість покращити економічні показники, зокрема це плюс у додану вартість», — додає Роман Лещенко.

За його словами, законопроєктом передбачається створення для аграріїв державної підтримки.

«В нашому випадку — синергія між уже наявними програмами допомоги. Крім того, що ми збільшуємо довіру аграріїв, ми ще й заохочуємо їх вкладати інвестиції. Формула прозора і зрозуміла: інвестуєш в актив = отримуєш повернення довгострокових інвестицій», — пише Роман Лещенко на своїй сторінці у Facebook.

За словами міністра, садівництво і виноградарство з точки зору збереження ґрунтів є дуже заощадливими.

«У сьогоднішній реаліях, коли тисячі гектарів українських земель виснажені, садівництво є хорошим компромісом. До того ж це можливість забезпечити себе високоякісними продуктами харчування і сировиною для переробної промисловості», — додає міністр.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про Державний бюджет України на 2022 рік» №6000, який Верховна Рада ухвалила 2 грудня 2021 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus