ЄС вполовину обмежить використання пестицидів та добрив у виробництві

Минулого тижня запропонована ЄС стратегія «Від ферми до виделки» отримала підтримку членів Європейського парламенту. Відповідно до неї європейським аграріям доведеться на 50% скоротити використання добрив. 

Про це повідомляє RealAgriculture.com.

За словами Європейської комісії, ця стратегія спрямована на те, щоб зробити продовольчі системи ЄС екологічно чистими. Відтак, до 2030 року очікується запровадження обмежень на кількість пестицидів, добрив та антимікробних препаратів на фермах.

Повідомляється, що європейських аграріїв чекає скорочення використання пестицидів на 50%, на 20% — використання добрив, включаючи гній та на 50% — продаж протимікробних препаратів або антибіотиків, що використовуються у тваринництві та вирощування аквакультур.

Згідно з новими обмеженнями в ЄС, 25% сільськогосподарських земель мають оброблятися відповідно до органічних методів та скоротити використання земель під сільськогосподарські культури на 10%.
Генеральний секретар фермерського об’єднання Copa-Cogeca Пекка Песонен зазначає, що найгіршим наслідком введення квот на використання добрив буде зниження врожайності та збільшення імпорту продовольства до Європи.

Повідомляється, що Copa-Cogeca та інші фермерські об'єднання Європи закликають Європейську комісію опублікувати звіт щодо впливу стратегії «Від ферми до виделки» на сільське господарство. Нині єдиний ґрунтовний аналіз було проведено USDA, зазначає Пекка Песонен.

За його словами, якщо обмеження будуть введені, фермерами будуть змушені шукати інші способи захисту культур та тварин, щоб компенсувати очікувані виробничі втрати. Зокрема, їм доведеться шукати альтернативні методи та технології виробництва.

Зазначається, що обмеження, які вводяться ЄС, матимуть значні наслідки для канадських фермерів та експортерів сільськогосподарської продукції.

Нагадаємо, уряд Аргентини обмежив обсяг експорту кукурудзи та пшениці в сезоні 2021/22, щоб запобігти нестачі зерна на внутрішньому ринку та знизити зростання цін на продовольство в країні, яка бореться з високою інфляцією.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus