Ціни на сою знижуються на фоні збиральної кампанії в Бразилії, пшениця зміцнюється — трейдери

Чиказькі ф'ючерси на соєві боби знизилися в четвер на тлі початку збирання майже рекордного врожаю в найбільшому експортері Бразилії, незважаючи на побоювання, що нещодавня посуха вплине на врожайність.

Про це пише видання Reuters.

Зазначається, що пшениця виросла в ціні, а кукурудза залишилася на колишньому рівні.

Найбільш активний контракт на соєві боби на торговій біржі Чикаго (CBOT) знизився на 0,1% до $13,67 за бушель станом на 0135 GMT.

Згідно з повідомленням, пшениця подорожчала на 0,3% до $7,9 за бушель, а кукурудза залишилася без змін на рівні $6,05 за бушель.

«Фермери повідомили агентству Reuters, що виробники сої в бразильському штаті Мату-Гросу, який є найбільшим виробником, розпочали збирання врожаю, що ознаменувало ранній початок рекордного сезону з потенційним обсягом виробництва понад 140 млн т», — говориться в повідомленні.

Зазначається, що посуха в деяких районах країни підтримала ціни на початку тижня, але прогнози погоди говорять про підвищення ймовірності дощів.

«Ф'ючерси на пшеницю виросли на тлі активності на експортному ринку та новин про переговори між США та Росією з питань безпеки на тлі напруженості в Україні», — повідомили трейдери.

Нагадаємо, що урожайність на зрошенні залежить не тільки від культури, а й від сорту, гібриду та погодних умов, які склалися у період вирощування. Щодо соняшнику, то на зрошенні теж можна отримувати врожай в 1,5-2 рази більший.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus