Попит на сульфат амонію в Україні зростатиме — думка

Дефіцит сульфату амонію на вітчизняному ринку складає близько 20%, але попри це попит буде зростати.

Таку думку висловив комерційний директор компанії Recycling Solutions Крістіан Єригін у матеріалі «Крістіан Єригін: Наша ціль — забезпечити український ринок якісним сульфатом амонію власного виробництва» на Superagronom.com.

За його словами, попит на сульфат амонію цьому сезоні був стабільний, незважаючи навіть на стрімке зростання цін. Відтак, станом на листопад 2021 року було закуплено 300 тис. т гранульованого сульфату амонію, що не менше показника 2020 р.

Повідомляється, що ця тенденція свідчить про те, що аграрії не тільки й надалі будуть цікавитись продуктом, а й попит вцілому зростатиме.

«Попит буде зростати. У першу чергу це пов’язано зі збільшенням потреби аграрного сектору в легкозасвоюваних добривах із вмістом сірки. Згідно з попитом на наші продукти, ми прогнозуємо розширення сегменту», — повідомляє Крістіан Єригін.

За його словами, частка імпорту сульфату амонію на вітчизняному ринку нині становить близько 50%. Основним постачальником є Білорусь.

«Щороку кількість зацікавлених добривом українського виробництва зростає, але поки все ще велику частину у сегменті займає імпорт», — додає експерт.

За словами Крістіана Єригіна, великий вплив на формування ціни на добриво в Україні створюють імпортери. Адже частка імпорту сульфату амонію з Білорусі складає половину. Проте наразі є питання щодо відносин України з Білоруссю через політичну ситуацію, яка складається. Ціни можуть зрости на ще більше, ніж прогнозовано.

Нагадаємо, на фоні новини про значне падіння цін на газ в багатьох склалося враження, що той же процес повинен відбутися на ринку добрив. Наразі цього не відбувається. Чи знизяться прайси після падіння цін на газ в Європі? Відповідь в щотижневому огляді ринку добрив для Latifundist.com.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus