Є питання: куди аграрію інвестувати гроші?

Інвестиції в інші бізнес-напрямки — добрий спосіб не лише примножити свій капітал, а й підтримати аграрний бізнес у нестабільний період.

Таку думку висловили експерти аграрного бізнесу в матеріалі «У що інвестують та на що витрачають гроші аграрії?» на Latifundist.com.

Повідомляється, що виробники, які працюють у сільському господарстві, розвивають інші бізнес-напрями, розкладаючи таким чином «яйця в різні кошики», тобто розподілити ризики.

Багато українських фермерів працюють на ринку нерухомості. Деякі, розпочавши з вирощування сільгоспкультур чи тваринництва, згодом переходять у переробку чи інші суміжні бізнеси, йдеться в матеріалі на Latifundist.com.

«Наша сім'я володіє проєктним, інженерним, сільськогосподарським бізнесами. Що стосується аграрного напрямку, то ми — і виробники, і переробними. Наразі активно розвиваємо тваринництво. Також є певні похідні напрями розвитку, наприклад, виготовлення екологічного посуду з органічних відходів. Тому диверсифікація для нас — це не мета, а шлях розвитку. Якщо думаєш і працюєш, то диверсифікація сама тебе знаходить», — каже власниця «Красногірське» Ольга Полозова.

Зазначається, що інвестування в нерухомість буде одним із найзрозуміліших напрямків для підприємця. Купівля житлової нерухомості була і залишається надійним способом не лише зберегти, а й примножити заощадження. І аграрії, як і представники інших бізнесів, активно інвестують у квадратні метри.

«Сьогодні до 40% усіх квартир та апартаментів на первинному ринку житлової нерухомості купують для отримання прибутку від перепродажу чи оренди. Протягом двох років, доки будується будинок, цілі покупки можуть змінитися. Іноді квартиру, що купується для себе, вигідніше перепродати. Наприклад, вартість об'єктів, придбаних у 2018 р., нині зросла на 70%», — розповідає керівниця відділу інвестицій та аналітики «Інтергал-Буд» Анна Анісімова.

За її словами, попит на оренду квартир та апартаментів, наприклад у Києві, гарантує власникам пасивний дохід до 15% річних у доларах. У випадку перепродажу реальна прибутковість досягає 50-100%.

Нагадаємо, проєкт Feodal отримав перший транш у розмірі $250 тис. із Pre-seed оцінкою більше ніж $1 млн від групи європейських інвесторів. Ці кошти у Feodal планують розподілити у двох напрямках: на міжнародну експансію та зокрема на розширення кількості продуктів і послуг для існуючих і майбутніх клієнтів компанії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus