Яготинський маслозавод та Пирятинський сирзавод працюють за звичним графіком — Молочний альянс

Наприкінці грудня 2021 року українські ЗМІ писали про призупинення діяльності «Яготинського маслозаводу» та «Пирятинського сирзаводу», заголовки яких «Молочний альянс» вважає некоректними.

Про це повідомляє пресслужба «Молочного альянсу».

Раніше повідомлялося, що 28 грудня заводи що входять до структури «Молочного Альянсу», у своїх листах до молочних господарств, повідомили про зниження ціни на молоко-сировину з 1 січня 2022 р. на 10%. Відповідно до цього інфоприводу ЗМІ розповсюдили інформацію про призупинення діяльності «Яготинський маслозавод» та «Пирятинський сирзавод».

У зв’язку з цим пресслужба офіційно інформує про те, що виробничі потужності «Яготинського маслозаводу» та «Пирятинського сирзаводу» працюють за звичним графіком, а відвантаження готової продукції відбуваються вчасно.

«Всі інші підприємства «Молочного альянсу» не зупинялись, працюють у штатному режимі. Заявки від торговельних мереж виконуються на 100%. Ствердження щодо зупинки заводів з 1 січня 2022 року в згаданих листах не йшлося, оскільки керівництво холдингу не хоче і не планує зупиняти виробництво», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що експортні відвантаження також здійснюються в штатному режимі, оскільки підприємства, які входять до «Молочного альянсу» мають ряд зобов’язань перед іноземними партнерами.

У пресслужбі вказують, що листи від керівників вищезгаданих заводів, які оприлюднили в ЗМІ, були надіслані партнерам з метою інформування про критичну ситуацію всієї галузі. Причиною тому стало здорожчання газу в 9 раз, електроенергії — у 2.5 рази, таропакувальні матеріали подорожчали на 42%, а сировина — на 25%.

«Ми звернулися до наших постачальників з проханням піти нам назустріч та тимчасово знизити ціни на сировину і упаковку, попросили торгові мережі знизити дебіторську заборгованість до рівня договірних умов», — йдеться в оприлюдненому повідомленні.

Повідомляється, що всі підприємства «Молочного альянсу» працюють в правовому полі із дотриманням усіх вимог сучасних стандартів виробництва та технічних умов.

«У разі змін у роботі виробничих підприємств, скорочення асортименту тощо, про це буде додатково офіційно повідомлено на сайті Групи компаній «Молочний альянс», — повідомляє пресслужба.

Нагадаємо, що маржа виробництва молока побила рекорд. В кінці 2021 року операційна маржа виробництва молока в Україні була найвищою за час світової пандемії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus