Синоптики прогнозують сніг та морози до -16°С

До кордонів України впритул наблизилося арктичне повітря, мінімально температура опуститься до -16°С упродовж 12 та 13 січня, але вже з 14-го січня температури попрямують вгору.

Про це повідомляє пресслужба сервісу агропогоди «Метео Фарм».

Метеорологи акцентують, що в східних та північних областях нічна температура складе 0…-16°С, денні досягнуть відмітки -10…+5°С, в центральних та західних областях вночі 0…-13°С, вдень -8…+3°С. На Півдні у нічний час -10…+4°С, удень -6…+8°С. Температура ґрунту на переважній території складе 0…-8°С, на Півдні досягне відмітки -6…+3°С.

Читати по темі: Глобальне потепління чи сонячна активність: чому почастішали природні катаклізми і чого чекати в майбутньому

«Упродовж тижня переважатиме хмарна синоптична картина, сонце частково проявить себе 12-13 січня. Прогнозуються короткочасні опади у вигляді снігу, однак 12-го числа Луганську область замете снігом. Тож на українців чекає справжня зима з морозами та снігом. Вітер північного, північно–західного напрямку, середня швидкість 2 – 9 м/с», — коментують метеорологи.

Нагадаємо, що для нормального живлення рослин потрібні затяжні, спокійні дощі. В останні роки такі опади стають рідкісним явищем. Останнє десятиріччя було найтеплішим за весь період спостережень за погодою.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus