Зерновий та олійний ринки зросли: пшениця, кукурудза та соя зміцнюються перед даними USDA

Ф'ючерси на американську пшеницю зросли приблизно на 1% у вівторок на тлі пожвавлення експортних операцій на світовому ринку та короткого покриття напередодні кількох ключових звітів USDA, які мають бути представлені сьогодні.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що ф'ючерси на кукурудзу та сою виросли напередодні виходу звітів, які включатимуть оновлені оцінки виробництва врожаю в США у 2021 р. та запасів на 1 грудня. Занепокоєння щодо погодних умов у Південній Америці та зростаючі ціни на сиру нафту також підтримали.

Березнева пшениця на торговій біржі Чикаго подорожчала на 8-1/4 цента до $7,70-1/4 після досягнення $7,70-1/2, найвищого рівня з 5 січня.

Березнева кукурудза на CBOT зросла на 1-1/4 цента до $6,01 за бушель, а березневі соєві боби виросли на 1-3/4 цента до $13,86-1/2 за бушель.

Також зазначається, що ф'ючерси на пшеницю зростали, продовжуючи відновлюватись після багатомісячних мінімумів, встановлених минулого тижня, оскільки Алжир, Туреччина та Японія шукали пшеницю на світовому ринку.

«Глобальні імпортні тендери починають поступово набирати обертів. І ми спостерігаємо продовження вчорашнього короткого покриття. Ймовірно, це пов'язано з позиціонуванням напередодні завтрашнього звіту», — сказав старший аналітик Futures International Террі Рейлі.

Аналітики, опитані Reuters, в середньому очікують, що USDA у середу повідомить про найнижчі запаси пшениці в США на 1 грудня з 2007 р. Опитування Reuters також прогнозують найбільші посівні площі пшениці озимої в США з 2016 р., хоча Террі Рейлі відзначив посушливі умови і відсутність снігового покриву в поясі пшениці озимої на рівнинах.

«Навіть якщо ми опинимося вище торгових очікувань щодо посівів озимої пшениці, нам все одно доведеться стежити за погодою», — сказав експерт.

Згідно з повідомленням, ф'ючерси на кукурудзу та сою зміцнювалися в очікуванні звітів USDA та невизначеності щодо перспектив урожаю у Південній Америці.

Бразильське агентство із постачання продовольства та статистики Conab знизило оцінку врожаю сої в Бразилії в 2021/22 МР до 140,5 млн т з 142,8 млн т раніше. Conab виявився консервативнішим, ніж приватні консалтингові компанії, які минулого тижня скоротили прогнози виробництва сої на набагато більші обсяги.

Згідно з повідомленням, спекотна, суха погода поставила під загрозу перспективи врожаю в Аргентині та на півдні Бразилії.

Нагадаємо, що несприятлива погода для світових виробників олійних культур підштовхує ціни на ріпак і канолу до нових рекордів та посилює занепокоєння з приводу продовольчої інфляції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus