Ф'ючерси на американську сою досягли найвищого рівня за останні 7 місяців

Цього тижня ф'ючерси на сою в США досягли найвищого рівня за останні сім місяців на торгах на фоні зростання ф'ючерсів на соєву олію, а також історично високих цін на пальмову олію.

Про це пише MarketScreener.

Повідомляється, що через побоювання щодо скорочення врожаю та експорту південноамериканської продукції від Бразилії забезпечили укріплення ф’ючерсів на кукурудзу.

Зазначається, що в свою чергу ф'ючерси на пшеницю різко впали після двох днів сильного зростання, яке підняло ціни до двомісячного максимуму.

«Соя зробила ще один ривок вгору, завдяки різкому зростанню соєвої олії, яка слідує за пальмовою олією. Інші зовнішні ринки також підтримують соєву олію та сою, особливо ринок нафти сирої», — каже старший аналітик із сировинних товарів Futures International Террі Рейлі.

Аналітики зазначають, що ціни на нафту сиру досягли найвищого рівня з 2014 року, надавши підтримку кукурудзі та сої, які є ключовими для виробництва біопалива.

«Соя на Чиказькій біржі в березні подорожчала на 31,25 цента до $14,4 за бушель, що є найвищим показником за найактивнішим контрактом з 17 червня. Всі контракти на сою досягли нових максимумів за історію контрактів», — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що кукурудза на березневих ф'ючерсах подорожчала на 7 центів до $6,27 за бушель, тоді як пшениця на базисі CBOT подешевшала на 23 центи до $7,95 за бушель.

«Занепокоєння щодо скорочення глобальних поставок сої обмежили інтерес до її продажу, оскільки трейдери продовжують стежити за непогодою в Південній Америці», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що трейдери скоротили прогноз урожаю в Бразилії на 12 млн т меншим, проти останніх прогнозів USDA.

Нагадаємо, МХП скоротив експорт соняшникової олії, але збільшив поставки соєвої. Агрохолдинг МХП, засновником якого є Юрій Косюк, у 4 кварталі 2021 р. скоротила продаж соняшникової олії на 4% до 79,48 тис. т у порівнянні з результатами аналогічного періоду 2020 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus