Китай знизив прогноз споживання кукурудзи через уповільнення попиту

Міністерство сільського господарства Китаю знизило оцінку споживання кукурудзи на 2021/22 МР через уповільнення попиту з боку кормового сектора та промислових споживачів.

Про це пише видання Reuters.

Згідно з повідомленням, споживання кукурудзи в країні в 2021/22 МР очікується на рівні 287,7 млн т порівняно з 290,7 млн т у попередньому місяці.

Міністерство прогнозує споживання кукурудзи на корми цього року на рівні 186 млн т, що нижче за грудневий прогноз у 187 млн т, оскільки падіння цін на свиней обмежило поповнення запасів, а збільшення імпорту зерна сповільнило попит на кукурудзу, йдеться у звіті.

Міністерство також знизило оцінку промислового споживання кукурудзи в 2021/22 МР до 80 млн т, що на 2 млн т нижче за грудневу оцінку, оскільки переробники скоротили обсяги виробництва у зв'язку з падінням прибутку через високі ціни на кукурудзу, а запаси кінцевої продукції на заводах накопичувалися на тлі слабкого попиту, йдеться у доповіді.

Оцінки міністерства щодо площі посівів, виробництва та споживання сої в Китаї у 2021/22 МР залишилися незмінними порівняно з минулим місяцем, згідно з «Оцінками попиту та пропозиції в сільському господарстві Китаю» (CASDE).

«Китай стабілізує виробництво кукурудзи та збільшить виробництво сої у новому році, щоб забезпечити зернову безпеку, заявив міністр сільського господарства наприкінці грудня, після щорічної конференції з сільської праці — вищої політичної наради, на якій центральне партійне керівництво встановлює загальні керівні принципи для сільськогосподарського сектору», — говориться в повідомленні.

Зазначається, що фермери північно-східного регіону, який є «зерновим кошиком» країни та головним виробником кукурудзи та сої, часто обирають між цими двома культурами, залежно від того, яка з них приносить велику прибуток.

Нагадаємо, що станом на 11 січня 2022 р. вартість пропозицій української пшениці з протеїном 12,5% та 11,5% FOB Бердянськ з постачанням у січні знизилася на $2 за т проти п'ятниці і склала близько $304 за т та $301 за т відповідно. Що стосується кукурудзи, то тут ціни трималися на рівні п'ятниці — $275 за т FOB Миколаїв із постачанням у січні на тлі покращення попиту. Більшість операторів налаштовані підвищувано напередодні січневого USDA.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus