Відповідь Китаю на «торгівельну війну» коштувала США $27 млрд

Мита, накладені на експорт сільськогосподарської продукції США, коштували країні великих експортних збитків.

Про це пише newsdakota.com.

Повідомляється, що мита на китайський імпорт встановлені американською владою отримали аналогічну відповідь з боку Китаю. Це призвело до скорочення експорту американської сільгосппродукції, що в перерахунку склало $27 млрд збитків (дані підраховані за період 2018-2019 року).

«Шість торгових партнерів, включаючи Канаду, Китай, ЄС, Індію, Мексику та Туреччину, відповіли на мита США запровадженням мит на сільськогосподарську продукцію та продовольство американського походження», — йдеться в повідомленні.

У доповіді Служби економічних досліджень йдеться, що втрати на рівні країни були зосереджені в основному на Середньому Заході. В перерахунку на відсотки Штат Айова отримав 11% експортних збитків, штат Іллінойс — 11%, а штат Канзас — 7%.

«Найбільша частка загальних експортних втрат припала на сою — 71%. Решта розподілилася між сорго та свининою», — йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, Індія може перейти із пальмової олії на соєву та соняшникову, а тому є ризик підвищення цін у Чорноморському регіоні. Це потенційно зупинить ралі на ринку. Все це може статися через план Індонезії з обмеження експорту пальмової олії, який привів ціни до рекордних максимумів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus