Україна скоротила імпорт насіння соняшнику та кукурудзи під новий урожай

За підсумками листопада-грудня 2021 р. до України було імпортовано дещо більше 6,5 тис. т насіння соняшнику та кукурудзи сумарно. 

Про це пише «АПК-Інформ».

Згідно з повідомленням, це виявилося на 25% нижче за аналогічний показник попереднього сезону (8,7 тис. т). У т.ч. закупівлі насіння соняшнику скоротилися на 16%, а насіння кукурудзи — на 33%.

Варто зазначити, що традиційно саме в листопаді-грудні активізуються закупівлі насіння вказаних культур під урожай наступного року. Зокрема, за попередні 2 сезони середня частка імпорту насіння соняшнику та кукурудзи в зазначені місяці склала 22% від загального імпорту за сезон.

«Скорочення закупівель під урожай майбутнього сезону може бути обумовлено, з одного боку, розвитком виробництва насіння цих культур в Україні, а з іншого боку — невизначеністю у формуванні посівів під впливом істотного подорожчання ресурсів. Відповідно, для компаній, які реалізують імпортне насіння, вищими стають ризики неефективної реалізації», — говориться в повідомленні.

Нагадаємо, що трейдери зазначають, що нині ціни активно балансуються під тиском пропозиції та залежать від логістичних можливостей. Соняшник тримався в діапазоні 20500-21800 грн за т на базисі DAP-завод в залежності від вмісту олії. У свою чергу, високоолеїновий соняшник продовжує торгуватися з премією до 1000 грн за т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus