Ерідон виведе на український ринок новий інсектицид для захисту ріпаку

Компанія «Ерідон» презентує на українському ринку новий інсектицид Райнер Стар від IFAGRI.

Про це пише пресслужба «Ерідон».

Зазначається, що у сезоні 2022 р. компанія «Ерідон» у якості ексклюзивного дистриб’ютора презентує для українських аграріїв новий високоефективний інсектицид Райнер Стар, зареєстрований в Україні британською компанією IFAGRI.

Згідно з повідомленням, цей препарат призначений для захисту посівів ріпаку від комплексу шкідників, в тому числі і в період цвітіння. Діючою речовиною препарату Райнер Стар, РК є ацетаміприд у концентрації 200 г/л, який знищує комах контактно-шлунковим способом, характеризується системним переміщенням в тканинах рослини і належить до інсектицидів з групи неонікотиноїдів.

Читати по темі: Ультрамалообʼємне обприскування: економія ЗЗР чи шкода для екології?

«На відміну від інших постпатентних інсектицидів на основі ацетаміприду, Райнер Стар, РК має зручну для використання рідку препаративну форму у вигляді водорозчинного концентрату та чистоту діючої речовини ≥ 99%», — говориться в повідомленні.

Як відомо, у країнах ЄС інші інсектициди, що належать до хімічного класу неонікотиноїдів (імідаклоприд, тіаметоксам, клотіанідін), заборонені до використання у відкритому ґрунті в зв’язку з їх високою токсичністю до бджіл. Винятком є ацетаміприд з чистотою ≥ 99%, оскільки для цієї хімічної сполуки Європейським органом з безпеки продуктів харчування (EFSA) встановлено низький ризик для бджіл.

Нагадаємо, що за підсумками листопада-грудня 2021 р. до України було імпортовано дещо більше 6,5 тис. т насіння соняшнику та кукурудзи сумарно. Це виявилося на 25% нижче за аналогічний показник попереднього сезону (8,7 тис. т). У т.ч. закупівлі насіння соняшнику скоротилися на 16%, а насіння кукурудзи — на 33%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus