Ціни на європейський ріпак різко знизилися

Котирування ріпаку на біржі Euronext на торгах 24 січня за лютневим контрактом різко знизилися — до €719,5 за т у порівнянні з €757 за т на попередніх торгах.

Про це пише «АПК-Інформ».

Зазначається, що настільки значне здешевлення ф'ючерсів було обумовлено тим, що у зв'язку зі сприятливими погодними умовами посівні площі під олійною поточного сезону було розширено на 12,1% у Франції та на 8,7% — у Німеччині.

Згідно з даними MARS, гарні погодні умови сприяли поліпшенню стану посівів ріпаку в країнах ЄС.

«Також тиск на ціни чинили знижувальна цінова динаміка на світовому ринку олійних і зниження світових цін на нафту», — говориться в повідомленні.

Нагадаємо, що з початком нового тижня, олійні показують стабільність на ринку. Продавці продовжують отримувати хорошу премію за високоолеїновий соняшник. Попит на сою залишається стабільним, проте пропозиція на олійну дещо обмежена. В експортному напрямку діапазон попиту на не ГМО-сою коливався на рівні $660-670 за т та за ГМО-сою — $525-535 за т на базисі DAP-кордон та СРТ-порти.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus