Ціни на олійні тримаються стабільно: пропозиція на сою обмежена — трейдери

З початком нового тижня, олійні показують стабільність на ринку. Продавці продовжують отримувати хорошу премію за високоолеїновий соняшник.

Про це пише SPIKE BROKERS в Telegram.

За їхніми словами, попит на сою залишається стабільним, проте пропозиція на олійну дещо обмежена. В експортному напрямку діапазон попиту на не ГМО-сою коливався на рівні $660-670 за т та за ГМО-сою — $525-535 за т на базисі DAP-кордон та СРТ-порти.

«На внутрішньому ринку соя торгується на рівнях 19000-19700 грн за т за не ГМО сою та 15800-18200 грн за т за ГМО-сою на базисі СРТ-завод залежно від регіону та якості», — йдеться в повідомленні

Зазначається, що внутрішні ціни на соняшник були на рівні 20000-22200 грн за т на базисі СРТ-завод залежно від масової частки олії (46-50%) в регіонах. Премія на високоолеїновий соняшник залишається 800-1000 у порівнянні зі звичайним соняшником.

Трейдери повідомляють, що нині пропозиція по кукурудзі досить значна,  помітна націленість на спотові поставки. Проте, водночас покупці були не такі активні: попит зосереджується на поставках на базисі СРТ, щоб мінімізувати свої ризики з логістикою. Продавці ставили ціни на рівні $274 за т на базисі СРТ-порти, тоді як покупці підтримували вартість на рівні $268-272 за т залежно від напрямку та сертифікації.

Зазначається, що спотова пропозиція на пшеницю відзначилася на рівнях 10 тис. грн ($310) за т на базисі СРТ-порти. У свою чергу попит був зосереджений в діапазоні 9900-9950 грн ($306-309) за т на продовольчу пшеницю.

«Пшениця нового врожаю з поставкою у серпні була цікава покупцям на рівнях плюс-мінус $280 за т на базисі СРТ-порти за 3 клас», — повідомляють трейдери.

Нагадаємо, олійні та зернові знову дорожчають через погодні умови в Південній Америці та можливий конфлікт Росії та України. Цього місяця Україна зберегла високі темпи експорту кукурудзи, при цьому торгові компанії зосередилися на виконанні своїх контрактних зобов'язань на січень, попри стурбованість з приводу геополітичної напруженості між Росією та Україною.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus