Україна отримала 154 нотифікацій щодо зернових за 2021: з них — третина з Індонезії

Упродовж 2021 року Держпродспоживслужба отримала 154 нотифікаційних повідомлення від країн-партнерів України щодо фітосанітарних вимог зернової продукції. Найбільше нотифікаційних повідомлень про невідповідність зернових надійшло з Індонезії та Китаю щодо порушень фітосанітарних норм при перевезенні вантажів.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба у запиті від Latifundist.com.

«Держпродспоживслужбою було повідомлено осіб, які експортували вантажі з об’єктами регулювання, та рекомендовано здійснити заходи щодо недопущення надалі порушення фітосанітарних вимог країн-партнерів України в торгівлі зерновими», — повідомляє у запиті заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Вовнюк.

Він повідомляє, що нотифікації отримано з таких країн: 

  • Таїланд — виявлено 1 випадок Corcyra cephalonica (рисова міль) у вантажі пшениці;
  • Туреччина — 1 випадок Tilletia controversa (сажка карликова пшениці);
  • Пакистан — 2 випадки регульованих шкідливих організмів;
  • В'єтнам — 2 випадки Cirsium arvense (осот польовий);
  • Індія — 12 випадків;
  • Білорусь — 12 випадків;
  • Індонезія — 51 випадок;
  • Китай — 73 випадки.

У повідомленні йдеться про те, що з Індії отримано 12 нотифікацій про випадки різних збудників у вантажі пшениці, з республіки Білорусь — 12 випадків Ambrosia artemisiifolia у вантажах сої та кукурудзи.

За словами Анатолія Вовнюка, рекордну кількість нотифікаційних повідомлень надійшло з Індонезії та Китаю. Відтак Республіка Індонезія повідомила про 51 випадок виявлення збудників у вантажі пшениці. Китай повідомив Держпродспоживслужбу про 73 випадки нотифікацій у вантажі сої, кукурудзи та ячменю.

Нагадаємо, експорт української кукурудзи збільшився на третину. Україна реалізувала на експорт понад 36,8 млн т зернових з початку 2021/22 МР. За даними Мінагропроду, цей показник на 8,5 млн т або на 30% перевищує результати аналогічного періоду у 2020/21 МР.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus