Агромарс затягує примусовий продаж арештованих активів на аукціонах

Виробник м'яса птиці «Комплекс Агромарс», стосовно якого відкрито справу про банкрутство, затягує примусовий продаж своїх арештованих активів на онлайн-аукціонах. 

Таку думку висловив юрист «Ветсинтез-Віп» Юрій Бурдай, пише «Інтерфакс-Україна».

Повідомляється, що майже рік тому суд постановив, що «Комплекс Агромарс» має повернути «Ветсинтез-Віп» майже 10 млн грн заборгованості за неналежне виконання боргових зобов'язань.

«Станом на сьогодні ми не отримали жодної копійки ні з виконавчого провадження, ні безпосередньо від «Комплексу Агромарс», — уточнив юрист.

Читати по темі: Чи є життя в Агромарсі, або Чи в кормах криза холдингу Сігалів?

За словами юриста компанії-кредитора, жодного заперечення факту постачання товарів не може бути, оскільки всі видаткові накладні були підписані боржником. Тим часом на дії приватних виконавців подаються скарги та проти них відкриваються фіктивні кримінальні провадження у той самий день, коли мають відбуватися аукціони з продажу майна «Агромарсу». Отже, кредитор не може повернути гроші.

«Ветсинтез-Віп» не може брати участь у таких судових розглядах, оскільки розгляд таких заяв та клопотань відбувається або в режимі закритих засідань, або компанія не отримує повідомлень про дату та місце їх проведення», — каже Юрій Бурдай.

Він додав, що заяви і клопотання, які подає «Агромарс», судові інстанції розглядають протягом півтора місяця всупереч нормі процесуального законодавства у 10 днів.

Читати по темі: Курка під ніж: чи загрожує Агромарсу банкрутство і кому підуть активи Сігалів?

Нагадаємо, автоперевезення можуть потрапити в кризу, якщо ринок не буде адекватно підіймати ціни на логістику. Залізничні перевезення в Україні залишаються популярними фактично як і раніше. Залізницею в сезон переміщується стільки вантажів, скільки вона може обробляти. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus