ЄС оновило систему видачі ветеринарних сертифікатів, зокрема, для українських виробників

В ЄС вступила в дію нової версії системи видачі ветеринарних сертифікатів державами-членами Європейського Союзу TRACES NT.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба у своєму Telegram.

Зазначається, що замість попередньої системи TRACES Classic відтепер буде діяти версія TRACES NT. Європейською Комісією було проінформовано щодо внесення додаткових технічних правок до формату видачі форм сертифікатів, погоджених між компетентними органами України та Європейського Союзу, а саме:

  • ветеринарного сертифікату для експорту термічно-обробленого молока та молочних продуктів з держав-членів Європейського Союзу в Україну;
  • міжнародного сертифікату для експорту з Європейського Союзу в Україну желатину та/або колагену призначеного для споживання людиною;
  • міжнародного сертифікату для ввезення в Україну яєчних продуктів з Європейського Союзу;
  • міжнародного сертифікату для ввезення в Україну м’яса птиці з Європейського Союзу.

«Разом з цим, у випадку видачі вищезазначених сертифікатів у паперовому вигляді (без використання системи TRACES), форми мають бути ідентичними до тих, які опубліковані на офіційному порталі Держпродспоживслужби у розділі «Погоджені форми ветеринарних сертифікатів» — «Європейський Союз», за винятком додання офіційної мови держави-члена ЄС», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, аграріям погодили держпідтримку для використання зрошувальної техніки. Уряд схвалив надання державної підтримки сільгоспвиробникам, які використовують обладнання вітчизняного виробництва для гідротехнічної меліорації.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus