Кабмін погодив проєкт угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною

2 лютого на черговому засіданні Кабінет Міністрів України затвердив проєкт угоди про вільну торгівлю між Україною і Туреччиною.

Про це повідомила пресслужба Урядового порталу.

Зазначається, що завдяки Угоді низка країн Чорноморського басейну будуть поєднані угодами про вільну торгівлю зі спільними правилами. Насамперед це Грузія, Молдова, Болгарія, Румунія, Туреччина та Україна.

«Документ має величезне значення для всього регіону. Зміцнення стратегічного партнерства України і Туреччини розкриє нові економічні та геополітичні перспективи, а також зміцнить наші позиції, що надважливо в умовах активізації російської агресії», — підкреслила перший віце-прем’єр-міністр-міністр економіки України Юлія Свириденко.

Додається, що завдяки встановленню 0% мита на постачання Туреччиною зернових Україна отримає покращені умови доступу на турецький ринок переробленої аграрної продукції.

«Ключова позиція домовленості — встановлення Туреччиною 0% мит на 10 337 товарних позицій, що складає 95% від загальної кількості товарів, які експортуються Україною. Крім того, ще на 1348 товарних позицій будуть діяти тарифні квоти або зменшені мита», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, імпорт української пшениці до Туреччини минулого року зріс до рекордного рівня, оскільки високі експортні мита, накладені на постачання російської пшениці, та макроекономічні проблеми змусили країну шукати інші альтернативи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus