Ф’ючерси на сою відступають від 8-місячного піку на фоні фіксації прибутку

У четвер ф'ючерси на соєві боби у США знизилися, оскільки трейдери фіксували прибуток після того, як ціни досягли восьмимісячних максимумів на попередній сесії на очікуваннях того, що зниження постачання з Південної Америки підвищить попит на американську сою.

Про це пише Marketscreene з посиланням на Reuters.

Зазначається, що ф'ючерси на кукурудзу та пшеницю також знизилися на тлі ширшого зниження цін на сировинних ринках у четвер, включаючи сиру нафту та американський природний газ. Індекс долара США зріс.

«Соєві боби були найактивнішим ринком сільськогосподарських культур в останні дні, оскільки перегляд у бік зниження оцінок урожаю в Південній Америці підштовхнув трейдерів та аналітиків до підвищення прогнозів попиту на постачання зі США наприкінці цього року», — говориться в повідомленні.

Видання пише, що найбільш активний контракт на соєві боби виріс на 15% у річному обчисленні і досяг восьмимісячного максимуму на рівні $15,64 за бушель у середу, після чого відступив до $15,35-1/4 за бушель, знизившись на 0,65%, за станом 0720 GMT.

Крім того, найактивніша пшениця подешевшала на 0,86% до $7,48-1/2 за бушель. Кукурудза подешевшала на 0,56% до $6,19 за бушель.

«Крім стану південноамериканських посівів сої, зернотрейдери уважно стежать за ситуацією в Україні та Росії після того, як США заявили, що направлять майже 3 тис. додаткових військовослужбовців до Польщі та Румунії, щоб захистити Східну Європу від можливого поширення кризи, викликаної зосередженням російських військ», — повідомили американські офіційні особи у середу.

За словами експертів, на світові поставки зерна може вплинути будь-який військовий конфлікт в Україні або подальше запровадження санкцій проти Росії з огляду на статус Чорноморського регіону як ключового центру експорту пшениці.

Наголошується, що досі цього року поставки були безперебійними, Україна експортувала 38,6 млн т зерна в сезоні 2021/22 липень-червень, що на 31,6% більше, ніж на тому ж етапі сезоном раніше.

Крім того, трейдери також уважно стежать за експортом зернових культур до США, а Міністерство сільського господарства США (USDA) планує опублікувати свій щотижневий звіт у наступний четвер.

Нагадаємо, що середнє значення Індексу цін на олії The Food and Agriculture Organization (FAO) у січні склало 185,9 пункту, на 7,4 пункту (4,2%) перевищивши показник минулого місяця та досягнувши історичного максимуму.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus