У 2022 очікується збільшення посівів бобових через зростання попиту — аналітик

Попри скорочення посівних площ під бобовими у 2021 р. в Україні, обсяг урожаю збільшився внаслідок покращення врожайності.

Про це пише «УкрАгроКонсалт».

Повідомляється, що офіційних підсумків урожаю 2021 р. ще не було опубліковано, але згідно з даними від Держкомстату, на 1 грудня було обмолочено 311 тис. га, намолочено 702 тис. т (+17% від 2020 р.) бобових.

«Цей результат повинен зменшитися внаслідок сушіння та подальшого дороблення бобів, а значить підсумковий урожай, швидше за все, буде меншим за минулорічний», — каже аналітик зернового ринку Марина Маринич.

Зазначається, що скорочення врожаю також підтверджується зниженням обсягів експорту пізніх бобових — на 34%. 

За словами експертів «УкрАгроКонсалт», у 2022 році варто очікувати збільшення посівів бобових завдяки зростанню цін бобових на тлі зростання попиту, можливому відкриттю китайського ринку та низці інших факторів.

Нагадаємо, світові ціни на рослинні олії у січні досягнули історичного максимуму. Середнє значення Індексу цін на олії The Food and Agriculture Organization (FAO) у січні склало 185,9 пункту, на 7,4 пункту (4,2%) перевищивши показник минулого місяця та досягнувши історичного максимуму.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus