АМПУ: рух суден у Чорному морі здійснюватиметься в обхід зон бойових навчань, в Азовському морі — заблокований на весь період

В «Адміністрації морських портів України» (АМПУ) офіційно прокоментували шляхи руху суден до морських портів України під час блокування з 13.02.2022 до 19.02.2022. Так, рух суден у Чорному морі зможе здійснюватися лише з відхиленням від рекомендованих шляхів, в обхід зон проведення бойових стрільб, відповідно — з обмеженнями за осадкою суден. В Азовському морі рух буде заблокований на весь період проведення зазначених заходів. 

Про це пише пресслужба «Адміністрації морських портів України» (АМПУ).

Згідно прибережних попереджень № 41/22, 42/22, 43/22, виданих державною установою «Держгідрографія» Морської адміністрації України на підставі листа Управління навігації та океанографії Міністерства оборони Російської Федерації від 08.02.2022, з 13.02.2022 до 19.02.2022 включно окремо визначені координатами райони Чорного та Азовського морів перекриваються для проведення «заходів з бойової підготовки–стрільби ракетні та артилерійські, плавання небезпечно».

Згідно з повідомленням зазначені райони перекривають так звані рекомендовані шляхи руху суден до морських портів України.

«У зв’язку з викладеним, рух суден рекомендованими шляхами до морських портів України в Азовському морі буде заблокований на весь період проведення зазначених заходів. Що стосується портів Чорноморського басейну, то рух суден у Чорному морі зможе здійснюватися лише з відхиленням від рекомендованих шляхів, в обхід зон проведення бойових стрільб, відповідно — з обмеженнями за осадкою суден», — прокоментували в АМПУ.

Зазначається, що на теперішній час обмеження щодо руху суден (у зазначений період) опрацьовується спеціалістами, додаткові роз’яснення будуть надані найближчим часом.

 Нагадаємо, що станом на 9 лютого о 22:30 до Босфору зайшли три великих російських десантних кораблі Північного флоту. До десантних кораблів входять судна: 1. Petr Morgunov (бортовий номер 117, змінено на 017), 2. (012) Olenegorskiy Gornyak, 3. (016) Georgiy Pobedonosets. Ця новина на сайті Latifundist.com оновлюється. 
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus