Інформація про можливу блокаду українських морпортів — частина гібридної війни РФ — Гапєєв

Новини щодо підготовки морської блокади українських морських портів є частиною гібридної війни, яку веде РФ, з метою викликати паніку серед контрагентів українського експорту.

Таку думку висловив виконавчий директор «Аскет Шиппінг» Микола Гапєєв, на сторінці компанії у Facebook.

За його словами, повідомлення про заблокування портів, яка шириться ЗМІ — це інформаційна війна, частина гібридної війни, яку веде РФ. Відтак, вітчизняні медіа перебільшили ситуацію та транслювали непідтверджену інформацію.

«Як портовий оператор, ми ще з 2014 року бачимо, що ситуація з судноплавством на Азовському морі ускладнилася. Але ми працюємо і досягаємо рекордів усупереч цій ситуації. Нині негативний інформаційний фон означає для нас: ми повинні працювати ще швидше, ефективніше, та незалежно від обставин, виконувати ті обіцянки, які ми даємо клієнтам», — йдеться у повідомленні.

Микола Гапєєв додає, що компанія працює у штатному режимі у всіх наших морських портах — Бердянську, Маріуполі, Миколаєві, Одесі. Відтак, якщо компанія побачить нові ризики, то негайно проінформує клієнтів та шукатиме шляхи вирішення ситуації.

За його словами, враховуючи ступінь залучення України як експортера до світових ринків, реальна блокада морських портів здатна не тільки завдати шкоди українським компаніям, а спровокувати колапс світових вантажоперевезень. Блокада морпортів України означатиме й блокаду іноземного капіталу.

Нагадаємо, Росія скасувала навчання в Азовському морі. Управління навігації та океанографії міноборони РФ повідомило про скасовування перекриття району Азовського моря на північ від Керченської протоки. Чорне море залишається без змін.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus