В Україні попередили блокаду портів через прокладання додаткового моршляху

«Держгідрографія» визначила коридор для безпечного заходу торгових суден в українські порти. Глибина підтверджена на рівні 15-22,5 м.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Зазначається, що спецсудна «Держгідрографії» в рекордні строки провели дослідження структури дна в 450 км. Дослідження підтвердили безпечність для судноплавства морського коридору між західною межею району навчань російського флоту та Дністровською банкою (піщана мілина яка знаходиться 11-18 км від берега, в районі впадання води з Дністровського лиману (води р. Дністер) в море, з глибинами 7-9 м).

«Завдяки спільним зусиллям та швидкому реагуванню ми не допустили блокування роботи Чорноморських портів України. Визначений завдяки проведеному дослідженню коридор гарантує суднам безпечний прохід Одеською затокою», — підкреслив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Повідомляється, що за минулу добу зафіксовано безперебійний трафік торгових суден. Більшість з них дотримувалися інструкцій та використовували рекомендований морський коридор.

«З метою допомогти капітанам більш надійно прокладати маршрут судна з урахуванням осадки та маневрових характеристик, найближчим часом буде зроблена великомасштабна врізка на навігаційні карти із детальною інформацією щодо стану глибин в морському коридорі», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, судно класу Panamax успішно пройшло морським коридором у Чорному морі. Із зернового терміналу Neptune пройшов балкер MV Melia з дедвейтом 76.225 mt та осадкою в 12,85 м. Це перше судно класу Panamax, яке успішно пройшло додатковим коридором.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus