Прометей придбав 54 вагони-зерновози за майже $4 млн

Компанія «Прометей» закупила нові хопери в рамках програми розвитку транспортної автономності. Так, дебютний проєкт із придбання 54 вагонів «Прометей» реалізував у рамках лізингової угоди з «Першим Українським Міжародним Банком» (ПУМБ). 

Про це повідомила пресслужба компанії «Прометей» в коментарі для Latifundist.com

Зазначається, що загальний обсяг інвестицій у проєкт становить $3,8 млн. Закупівля залізничного рухомого складу була здійснена з метою збільшення оборотності елеваторів «Прометея».

«На сьогоднішній день «Прометей» має потужну елеваторну мережу, до якої увійшли 33 комплекси із сумарною ємністю одноразового зберігання майже 1,9 млн т, тому потенціал збільшення кількості та продуктивності рухомого складу колосальний. На сьогоднішній день потреба в залізничних вагонах оцінена нами на рівні понад 300 одиниць», — прокоментував власник ГК «Прометей» Рафаель Гороян.

За його словами, практика показує, що вже не перший рік, у пік сезону орендованих вагонів не вистачає. Власні вагони дозволяють відвантажувати та перевозити продукцію без жодних обмежень, що дає конкурентну перевагу компанії.

Рафаель Гороян також наголосив, що новий напрямок дозволить компанії заробити додаткову маржу та утримувати українського агровиробника на досить висококонкурентному ринку. Оскільки трейдерська маржа з ​​кожним роком дедалі меншає, «Прометей» знаходить нові інструменти для збільшення маржинальності на кожній тонні.

«Це буде синергія для елеваторних господарств, синергія для трейдерів та в комплексі з нашими проектами «АгроМаркет» (продаж д/т, міндобрив, ЗЗР) та «Прометей Маркет» (сад, город та господарські товари), що дасть хорошу віддачу. За цими проектами для членів клубу агровиробників «Прометей» доступна функція фінансування під майбутній урожай», — повідомив власник ГК «Прометей».

Нагадаємо, що структурний підрозділ компанії «Прометей» — «Прометей Авто» — в рамках масштабної програми модернізації оновлює автопарк новими тягачами з причепами-зерновозами. Програму реалізовано спільно з «ОТП Лізинг», загальна сума інвестицій у проєкт склала €638,5 тис. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus