Очікування повернення цін на добрива до рівня 2020 р. — передчасні — думка

Сподівання про повернення цін на добрива до рівня 2020 р. — передчасні або принаймні дуже оптимістичні. Скоригуватися повинні не лише ціни на добрива, але і вся система світової торгівлі.

Про це розповів директор з маркетингу компанії «Українські мінеральні добрива» (UMF) Сергій Рубан в матеріалі «Налітай — подешевшало! Чи повернуться ціни на добрива до рівня 2020 року?» на Latifundist.com.

«Для прикладу можна подивитися на п’ятирічну динаміку цін на мідь, золото, кукурудзу й пшеницю. Зниження цін на одну групу товарів цілком можливе в короткій перспективі. Але при утворенні тривалих цінових дисбалансів світовий ринок відповість скороченням виробництва та пропозиції», — прокоментував Сергій Рубан.

Він також акцентував, що не варто забувати про основний фактор, який спровокував світову спекулятивну кризу, — друк незабезпечених грошей. Досі він так і не був подоланий. Незважаючи на всі заяви, інфляція в США більш ніж вдвічі перевищила стандартний показник.

Крім того, схоже, такий стан речей цілком задовольняє уряд США й країн ЄС. Імпорт стратегічної сировини покривається частково незабезпеченими грошовими зобов’язаннями.

«Не варто забувати про основний фактор, який спровокував світову спекулятивну кризу, — друк незабезпечених грошей. Досі він так і не був подоланий. Незважаючи на всі заяви, інфляція в США більш ніж вдвічі перевищила стандартний показник. Крім того, схоже, такий стан речей цілком задовольняє уряд США й країн ЄС. Імпорт стратегічної сировини покривається частково незабезпеченими грошовими зобов’язаннями», — наголосив експерт.

Сергій Рубан також наголосив, що світ нестабільний, і як у будь-якому нестабільному середовищі необхідно стежити за «вікнами» можливостей, які виникають. Зокрема, і за цінами на добрива.

Нагадаємо, що з початку лютого вартість сульфату амонію і карбаміду знизилась приблизно на 2 тис. грн за т. Схожі процеси відбуваються на ринку аміачної селітри й КАС, але завдяки концентрації попиту ціни тут знизились менш суттєво.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus